Kärkipaikka vaihtui Veikkausliigassa – HIFK:n unelma elää vielä

HIFK juhlii maalia.

HIFK juhlii maalia. (Kuva AOP)

Turun FC Inter nousi jalkapallon Veikkausliigan kärkeen

JALKAPALLO Turun FC Inter voitti Veikkausliigassa sunnuntaina IFK Mariehamnin 1-0. Mika Ojala teki voittomaalin rangaistuspotkusta ja nosti maalillaan Interin Veikkausliigan kärkeen.

Kärkipaikkansa menettäneen FC Ilveksen puolustuspeli on tällä kaudella toiminut hyvin, mutta sunnuntain kotiottelussa Tampereella Rovaniemen Palloseuraa vastaan Ilves oli vaikeuksissa. Mahdollisuutensa ylempään loppusarjaan jo menettänyt RoPS taisteli 2-2 -tasapelin.

Inter ja Ilves ovat molemmat 33 pisteessä. Inter on edellä paremman maalieronsa ansiosta. Inter on pelannut tosin yhden ottelun Ilvestä enemmän.

FC Honka jatkaa kolmantena voitettuaan lauantaina Vaasassa sarjajumbo VPS:n 3-2. VPS ei ole tällä kaudella voittanut vielä yhtään ottelua.

KuPS jäi kotiottelussaan HIFK:ta vastaan 1-1 -tasapeliin. KuPS on sarjassa neljäntenä viiden pisteen päässä kärjestä. Honka on kaksi pistettä KuPSia edellä.

FC Lahti taistelee tiukasti paikasta ylempään loppusarjaan otettuaan sunnuntain kotiottelussaan pakkovoiton KPV:stä maalein 1-0. FC Lahti on enää pisteen päässä kuudentena olevasta SJK:sta.

Runkosarjan kuusi parasta joukkuetta jatkaa syyskuussa ylemmässä loppusarjassa. Viivan alapuolella olevista joukkueista myös IFK Mariehamn ja HIFK omaavat mahdollisuuksia mitalipeleihin. SJK on IFK-joukkueita vain neljä pistettä edellä.

HJK:n putoaminen mitalipeleistä on täysin mahdollista. HJK:lla on jäljellä enää neljä peliä ja FC Lahti on vain kahden pisteen päässä. HJK ja FC Lahti kohtaavat ensi lauantaina ja ottelu voi olla hyvinkin merkittävässä asemassa jatkon suhteen.

Teksti: Otto Palojärvi

LUE MYÖS: KuPS taisteli upeasti, mutta putosi – ”Olen totta kai ylpeä”

Kommentoi Facebookissa