Karmea floppi – Kärpät ei yltänyt edes puolivälieriin

Lauri Marjamäen valmentaman Kärppien kausi päättyi jo ennen puolivälieriä. (Kuva AOP)

Ässät ja KooKoo etenivät puolivälieriin. Kärppien ja TPS:n kausi päättyi.

JÄÄKIEKKO Oulun Kärpät lienee SM-liigan tämän kauden pahin alisuorittaja. Sen kausi päättyi jo puolivälieräkarsintoihin, kun KooKoo oli parempi otteluvoitoin 2-1.

Torstaina Oulussa pelatun ratkaisevan ottelun KooKoo voitti 5-0. Avauserän jälkeen KooKoo johti 2-0 ja teki toisessa erässä kolme maalia lisää. Kärpät oli kauden viimeisessä ottelussaan kanveesissa jo hyvissä ajoin.

Kanadalainen Charles-Edouard D’Astous oli KooKoon suuri sankari. Hän teki kaksi maalia. Axel Ottosson kuritti puolestaan Kärppiä tehoilla 1+1.

Kärpät lähti kauteen suurimpana mestarisuosikkina Tapparan ohella, mutta floppasikin totaalisesti. Kärppien noin neljän miljoonan euron palkkabudjetin joukkue suli kevään korvilla niin pahasti, että Lauri Marjamäen uskottavuus huippuvalmentajana on varmasti koetuksella.

Kärppien ohella jatkosta putosi myös TPS. Ässät voitti TPS:n torstaina maalein 2-1 ja vei ottelusarjan nimiinsä myöskin 2-1.

TPS:n Teemu Kivihalme laukoi turkulaiset päätöserän alussa 1-0-johtoon, mutta Derek Barach tasoitti erän puolivälin jälkeen. Kun pelaamatta oli reilut kaksi minuuttia, teki kapteeni Jesse Joensuu Ässien voittomaalin.

TPS pelasi viime kaudella finaaleissa, jotka hävisi Tapparalle. Nyt Jussi Ahokkaan valmentama turkulaisryhmä suoriutui selvästi heikommin.

SM-liigan puolivälieräparit ovat Tappara-KooKoo, Ilves-Ässät, Lukko-HIFK ja Pelicans-KalPa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Miro Heiskanen tekee hurjaa jälkeä – ohittanee pian Reijo Ruotsalaisen lukemat

Kommentoi Facebookissa