Karmea takaisku – Nooralotta Neziri ei lähde olympialaisiin

Nooralotta Neziri on ollut Suomen merkittävimpiä yleisurheilutähtiä jo usean vuoden ajan

Nooralotta Neziri on ollut Suomen merkittävimpiä yleisurheilutähtiä jo usean vuoden ajan. (Kuva AOP)

Aitajuoksija Nooralotta Neziri ei pysty osallistumaan Tokion olympiakisoihin.

YLEISURHEILU Aitajuoksija Nooralotta Neziri vahvisti maanantaina jäävänsä pois Tokion olympialaisista ja päättävänsä kilpailukautensa. Nezirin vasemman jalan takareiteen tuli harjoituksissa viime viikolla lihasrevähtymä, joka estää kauden jatkamisen.

– Se tuli kesken aitajuoksuharjoituksen. Magneettikuvan perusteella revähdys on pieni. Kokeilin lauantaina, että miltä jalka tuntuu, mutta se nappasi heti uudestaan kiinni, Neziri sanoi SUL:n tiedotteen mukaan.

Kilpaileminen olympialaisissa puolikuntoisena ei Nezirin mukaan olisi ollut järkevää.

– Todettiin valmentajani Petteri Jousteen kanssa, että kun olin juuri päässyt selkävamman jälkeen kuntoon ja kisoihin, ei kannata ottaa riskiä, että yritän kilpailla. Se voisi johtaa isoon revähdykseen. Minusta ei myöskään ole järkevää koettaa lähteä Tokioon juoksemaan alkuerää, kun ei ole siinä kunnossa, että pystyisi tavoittelemaan finaalipaikkaa, joka on koko ajan ollut minun tavoitteeni.

Nezirin mukaan revähdyksen taustalla on huhtikuussa paljastunut rasitusmurtuma alaselässä, joka muutti hänen kevään ja alkukesän harjoitteluaan. Neziri kuntoutti itsensä kilpailukuntoon ja saavutti puolitoista viikkoa sitten Vaasassa pika-aidoissa ajan 13,11.

– Vähän ennen Vaasan kilpailua alkoi näyttää hyvältä. Kilpailustakin jäi tunne, että kunto kohenee ja ollaan menossa Tokioon, mutta viime viikon maanantain harjoituksessa keho sanoi sopimuksen irti. Olin sen jälkeen yhteydessä Olympiakomiteaan ja Suomen Urheiluliittoon ja kävin kaiken heidän kanssaan läpi, Neziri totaa.

Nezirille, 28, Tokion olympialaiset olivat olleet iso tavoite jo vuosien ajan. Takaisku on henkisesti todella kova.

– Muistan, että sanoin haastattelussa jo yhdeksän vuotta sitten, että olympiakisat 2020 on minun päätavoitteeni, hän kertoi.

Neziri oli mukana Rio de Janeiron 2016 olympialaisissa. Niissä kisoissa hän saavutti hienosti välieräpaikan.

Nezirin poisjäännin myötä Suomella on naisten pika-aidoissa Tokiossa mukana kaksi edustajaa, Annimari Korte ja Reetta Hurske.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Senni Salmiselta lupaavia loikkia – mielipide Timanttiliigan pelleilystä tuli selväksi

Kommentoi Facebookissa