Senni Salmiselta lupaavia loikkia – mielipide Timanttiliigan pelleilystä tuli selväksi

Senni Salminen on venyttänyt kovia tuloksia sekä kolmiloikassa että pituushypyssä

Senni Salminen on venyttänyt kovia tuloksia sekä kolmiloikassa että pituushypyssä. (Kuva AOP)

Senni Salminen sanoi suorat sanat Timanttiliigan uudesta säännöstä, jossa voitto ratkaistaan vasta finaalikierroksella.

YLEISURHEILU Kolmiloikkaaja Senni Salmisesta on tullut Suomen ykköstoivo Tokion olympiakisojen yleisurheilussa. Tällä kaudella Salminen on parantanut Suomen ennätystä jo kahteen otteeseen hänen nimissään olevan SE-tuloksen ollessa 14,63.

Perjantaina Monacossa Timanttiliigan kisassa Salminen testasi tasoaan maailman parhaita vastaan. Tuloksissa Salminen oli kuudes venytettyään 14,34.

– Tähän ei voi olla pettynyt. Mukana oli hyviä yliastuttuja, mutta tavoite oli päästä kolmen parhaan joukkoon. Hypyt eivät tuntuneet ihan parhailta, mutta hyppääminen oli suhteellisen tasaista ja yliastutuissa oli hyvää tekemistä. Tokion olympialaisia ajatellen tästä jäi hyvä maku, Salminen kommentoi SUL:n tiedotteessa.

Kilpailussa kokeiltiin uutta sääntöä, jossa viiden kierroksen jälkeen kisan kolme parasta hyppääjää ratkoivat voiton kohtalon finaalikierroksella. Kisan voittajaksi loikki jamaikalainen Shanieka Ricketts, jonka kuudennen kierroksen hyppy kantoi vain 14,29 eli vähemmän kuin Salmisen avaushyppy 14,34 sekä Salmisen viidennen kierroksen hyppy 14,31.

Kolmiloikkaa viime vuodet hallinnut Venezuelan Yulimar Rojas venytti Monacossa 15,12. Hän ei kuitenkaan voittanut kilpailua jäätyään viimeisellä kierroksella ilman tulosta.

Salminen teki mielipiteensä Timanttiliigan pelleilystä selväksi.

– Se on ihan perseestä ja sen voi julkaista. Ihmettelen, jos sääntö on voimassa ensi kaudella, niin moni sitä vastustaa, Salminen sanoi.

Salminen on SE-tuloksellaan 14,63 maailmanlistalla kahdeksantena. Rojas on ylivoimaisena ykkösenä tuloksella 15,43. Ricketts on maailmanlistalla toisena venytettyään tänä vuonna 14,98.

Euroopan tilastossa Salminen on toisena. Euroopan ykkösenä oleva portugalilainen Patricia Mamona on venyttänyt 14,66, millä tuloksella hän on maailmanlistalla seitsemäntenä.

Kristiina Mäkelä on tällä kaudella loikkinut ennätyksensä 14,41. Maailmanlistalla Mäkelän sijoitus on 17:s.

Voi olla hyvinkin todennäköistä, että kaksi suomalaista nähtäisiin tositoimissa Tokion olympialaisten kolmiloikkakilpailussa. Suomalaismitali on toki epätodennäköinen ja vaatisi Salmisen ennätystulokseen isompaa parannusta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomen olympiaurheilija jättää Tokion väliin – syy on iloinen

Kommentoi Facebookissa