Suomen olympiaurheilija jättää Tokion väliin – syy on iloinen

Lotta Henttala on voittanut pyöräilyn maantieajossa MM-pronssia (Kuva AOP)

Lotta Henttala on voittanut pyöräilyn maantieajossa MM-pronssia. (Kuva AOP)

Pyöräilijä Lotta Henttala on raskaana, eikä osallistu Tokion olympiakisoihin.

OLYMPIALAISET Suomen Tokion olympiajoukkue pieneni keskiviikkona yhdellä urheilijalla. Kisoihin valittu maantiepyöräilijä Lotta Henttala ilmoitti, ettei lähde kilpailemaan Tokioon.

Henttala kertoi asiasta Instagram-tilillään. Hänen olympiamatkansa peruuntumiselle on iloinen syy, sillä Henttala odottaa lasta.

– Olin kilpailemassa Espanjassa pari kuukautta sitten, kun aloin voimaan pahoin. Luulin olevani vain väsynyt kaikesta kilpailusta. Paha olo ei mennyt pois kotonakaan. Joonas (Henttalan aviomies) sanoi, että ”ehkä olet raskaana”. Tein raskaustestin ja se näytti positiivista. Huusimme, itkimme ja olimme vähän sokissa, mutta uskomattoman iloisia, Lotta Henttala kirjoittaa.

Iloinen perhetapahtuma luonnollisesti muuttaa asioiden tärkeysjärjestystä.

– En tule kisaamaan Tokiossa. Se oli tavoitteeni, mutta nyt elämä laittoi asiat uuteen järjestykseen, hän toteaa.

Henttala, omaa sukuaan Lepistö, oli kilpailemassa Rio de Janeiron olympialaisissa 2016. Hän oli Riossa maantieajossa 51:s ja aika-ajoissa 17:s.

Dohan MM-kisoissa 2016 Henttala voitti pronssia maantieajossa. MM-pronssia hän on voittanut myös joukkueaika-ajossa 2016 sekä 2017.

Suomen Tokion olympiajoukkueeseen ensimmäisten urheilijoiden joukossa vuonna 2019. Henttalan poisjäänti Tokiosta merkitsee, ettei Suomella ole edustusta olympiakisojen pyöräilylajeissa.

Suomen joukkueen koko Tokiossa on Henttalan poisjäännin myötä 47 urheilijaa. Vähemmän olympiaedustajia Suomella on ollut vain Los Angelesin 1932 kisoissa, jolloin suurten matkakulujen takia Suomen joukkueen vahvuus oli 40 urheilijaa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Anni Vuohijoelle karsiutuminen Tokiosta oli karvas pettymys – ”Se on nyt ohi”

Kommentoi Facebookissa