Kärpät joulun viettoon selvässä johdossa – TPS rypee sarjajumbona

TPS:n kausi ei ole ollut "hunajata".

TPS:n kausi ole ollut "hunajata". (Kuva AOP)

TPS lähtee joulunviettoon SM-liigan jumbojoukkueena.

JÄÄKIEKKO SM-liiga jäi perjantaina joulutauolle illan kierroksen käsitettyä seitsemän ottelua. Sarjajohtaja Kärpät säilytti kahdeksan pisteen johtoasemansa lyötyään Oulun Raksilassa Jukurit 5-2.

Tappara voitti kriisijoukkue Pelicansin Lahdessa 6-4 ja on nyt kuusi pistettä kolmantena olevaa JYPiä edellä. JYP päihitti llveksen Tampereella 6-5 ja päätti samalla Ilveksen seitsemän ottelun voittoputken nousten kolmanneksi Ilveksen edelle.

HIFK otti Turussa selvän 5-2 -voiton TPS:stä ja jatkaa sarjassa viidentenä. Kauden yllättäjä KooKoo voitti SaiPan 6-3 ja nousi taulukossa kuudenneksi.

HIFK on jäänyt kärkijoukkue Kärpistä 18 pistettä ja Tapparastakin kymmenen pistettä. HIFK tarvitsisi pitkiä voittoputkia taistellakseen vielä runkosarjan voitosta.

KooKoo on jäänyt HIFK:sta vain kolme pistettä. Nuorten MM-kultavalmentajan Jussi Ahokkaan luotsaama KooKoo onkin erittäin vahvoilla pudotuspeleihin. Onhan viivan alapuolella olevalla Ässillä matkaa KooKoohon jo 17 pistettä.

KalPa paranteli asemiaan pudotuspeliviivan yläpuolella päihitettyään Suomen mestari HPK:n 5-2. HPK on sarjassa seitsemäntenä ja KalPa kahdeksantena.

Sport pestasi valmentajakseen hiljattain Risto Dufvan, joka on tuonut selkeää ryhtiä vaasalaisryhmän pelaamiseen. Perjantaina Sport päihitti Raumalla Lukon 4-1.

Samalla Sport nousi pois Liigan jumbopaikalta. Sport ja TPS ovat tasapisteissä, mutta Sport on paremman maalieronsa ansiosta TPS:ää edellä.

SM-liigan pelit jatkuvat tapaninpäivänä seitsemän ottelun kierroksella. Seitsemän ottelun kierrokset pelataan myös lauantaina 28. joulukuuta ja maanantaina 30. joulukuuta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lukko yhä liian kova HIFK:lle – ”Tämä IFK on yksi kovimmista”

Kommentoi Facebookissa