Lukko yhä liian kova HIFK:lle – ”Tämä IFK on yksi kovimmista”

Rauman Lukko pelasi Liigassa vahvaa kautta.

Rauman Lukko pelasi Liigassa vahvaa kautta. (Kuva AOP)

Rauman Lukko jyräsi jälleen HIFK:n. Peli päättyi Helsingissä 5-2.

JÄÄKIEKKO Rauman Lukko kävi keskiviikkona voittamassa HIFK:n jo kolmannen kerran tällä kaudella jääkiekon Liigassa. Lukko oli parempi lukemin 5-2.

Sarjataulukossa HIFK on viidentenä. Lukko seuraa kuudentena kaksi pistettä perässä.

Lukon päävalmentaja Pekka Virta oli luonnollisesti tyytyväinen kovaan vierasvoittoon.

– Kyllä tämä oli todella kova ilta. Tiedettiin, että täältä tulee vastaan kivenkova kotijoukkue. Joku tuossa muisteli vanhoja joukkueita, niin kyllä tämä IFK on yksi kovimmista, mitä vastaan olen pelannut. Se, että kotijoukkue painosti alun ei tullut minään yllätyksenä, Virta kommentoi.

– Tiesimme kuitenkin, että jos pysymme tässä matkassa mukana, niin meidän mahdollisuudet jatkuvasti vain paranee. Niin se on mennyt pari kertaa aiemminkin. Olen hyvin tyytyväinen lopputulokseen, Virta jatkoi.

Virtaa ”pelotti” etukäteen etenkin HIFK:n ylivoimapeli ja helsinkiläiset tekivätkin ottelun avausmaalin juuri ylivoimalla.

– Tiedettiin, että heillä on kivenkova ylivoima ja sen takia yritimme pelata jäähyttömästi, mutta ei ihan onnistuttu siinä. Me saimme ensimmäisen ylivoimamme tässä hallissa tällä kaudella vasta kuudennessa erässä ja käytimme sen hyväksemme. Se oli positiivinen yllätys, Virta piikitteli.

Lukko valmistautui HIFK-otteluun huolellisesti ja se kannatti.

– Tulimme tänne jo päivää ennen ja olen ollut koko reissun ajan tyytyväinen joukkueen ilmeeseen. Se alkaa hiljalleen kasvaa ja hitsautua yhteen, Virta sanoi ja kehui kaikkia pelaajiaan tasapuolisesti.

Jonne Tammela nakutti tehot 2+1 ja oli pelin jälkeen luonnollisesti iloisissa tunnelmissa.

– Tämä oli mun mielestä aika nousujohteinen peli meiltä. Alussa tuntui, että IFK hallitsi, mutta mitä pidemmälle peli eteni, niin pääsimme paremmin siihen meidän omaan peliin kiinni. Karvasimme kovaa heidän puolustajiaan ja se alkoi varmasti tuntua. Kyllä se pakin jaloissa alkaa tuntua, kun antaa sitä painetta kaksi erää. Kaiken kaikkiaan tämä oli meiltä aika vahva peli, Tammela summasi ottelun jälkeen.

– IFK:lla oli aika vahva alku, mutta sitten kun uskalsimme niin sanotusti alkaa pelaamaan, niin loppu meni sitten hyvin, Tammela jatkoi.

Tammela teki Lukolle ne illan tärkeimmät maalit eli 2-2-tasoituksen toisen erän lopussa ja 3-2-voittomaalin kolmannen erän alussa. Isän ohjeet olivat menneet perille.

– Kyllä siinä (3-2-maalissa) kävi vähän tuurikin, kun se meni minun ja (Joonas) Järvisen kautta, mutta isä on sanonut minulle, että onnikin pitää ansaita, Tammela naurahti.

Lukko on voittanut tällä kaudella IFK:n jo kolme kertaa yhtä monessa ottelussa. IFK taitaa olla teille aika mieluisa vastus?

– No en tiiä onko se mieluisa vastus, mutta aina kun pelataan Stadin kirkkaissa valoissa, niin jokainen jengi haluaa varmasti pelata hyvin ja voittaa tätä joukkuetta vastaan. Näihin peleihin IFK:ta vastaan on aina helppo syttyä, Tammela sanoi.

Tammela, 22, on Tampa Bay Lightningin neljännen kierroksen NHL-varaus kesältä 2015. Ylivieskalainen pelasi Pohjois-Amerikassa kolmen kauden ajan ennen paluutaan Suomeen ja Pekka Virran valmennukseen. Uusi alku Suomessa on maistunut.

– Alkukausi on ollut ihan OK. Alussa oli tietysti vähän totuttelemista, kun tämä on kuitenkin aika erilaista kuin Pohjois-Amerikan peli. Pelityylit ovat Suomessa aika paljon enemmän taktisia, kun taas Pohjois-Amerikassa ehkä vain enemmän vaan mennään. Mutta kun rytmiin on päässyt, niin on sujunut ihan hyvin. Lokakuu meni hyvin, mutta marraskuussa oli sitten taas vähän hiljaisempaa. Nyt tuntui taas hyvältä onnistua tällaisessa pelissä, Tammela kertasi kauttansa.

Tammela ei ole luopunut vielä NHL-unelmastakaan.

– Juu, totta kai se on edelleen tavoitteena, mutta haluan ottaa nyt aikani ja varmistaa sen, että olen valmis pelaaja, kun lähden sinne takaisin. En halua lähteä sinne enää niin sanotusti kehittymään, vaan taistelemaan oikeasti NHL-paikasta, Tammela suunnitteli kypsästi.

Kehittääkö SM-liiga sitten paremmin pelaajaa kuin AHL?

– AHL tietysti varmaan kehittää, jos siellä pääsee pelaamaan. Mun kohdalla tilanne oli se, että en saanut siellä minkäänlaista aitoa mahdollisuutta. Katsoin sitten paremmaksi tulla tänne, koska pelaaminen kehittää. Olin pitkään loukkaantuneena ja mulle tekee nyt vain hyvää pelata mahdollisimman paljon. Olen hyvin iloinen, että olen saanut Raumalla paljon vastuuta, mutta sitten täytyy tietysti myös pelata sen mukaan, Tammela kiitteli.

Haastattelut Ville Hirvonen, Helsinki

Lue myös: HIFK saanee uuden areenansa – vain Vasemmistoliitto vastustaa

Kommentoi Facebookissa