Kärpät vahvisti murskavoitolla johtoaan SM-liigassa – JYP murjoi Tapparaa

Yli 1000 NHL-ottelua pelannut olympiamitalisti Jussi Jokinen kiekkoili viimeiset kautensa Oulun Kärpissä

Yli 1000 NHL-ottelua pelannut olympiamitalisti Jussi Jokinen kiekkoili viimeiset kautensa Oulun Kärpissä. (Kuva Liiga)

Kärpät murskasi TPS:n ja johtaa SM-liigaa.

JÄÄKIEKKO SM-liigan kärjessä oleva Oulun Kärpät palautti lauantaina Turun Palloseuran tylysti arkeen. Kärpät murskasi perjantaina pitkästä aikaa voittaneen TPS:n 6-2-lukemin Oulussa.

Kärppien ikoni ja konkari Jussi Jokinen oli lauantaina kovassa vireessä, sillä hän iski tehot 1+2. Myös Julius Junttila keräsi saman saldon.

Kahden tehopisteen miehiä olivat puolestaan Mika Pyörälä, Shaun Heshka, Radek Koblizek sekä Michal Kristof. Lauri Pajuniemi ja Markus Nurmi vastasivat TPS:n maaleista.

Kärpät jatkaa 51 pisteellä Liigan kärkipaikalla. TPS on viimeistä edellisenä.

Kärppien johto on sarjataulukossa kolme pistettä, kun JYP antoi sarjakakkoselle Tapparalle oikein isän kädestä. JYP oli kotipelissään parempi tylyin lukemin 5-1.

JYPin hahmoksi nousi jälleen huippulupauksena aikoinaan pidetty hyökkääjä Julius Nättinen, joka tykitti tehot 1+3. Kyseessä oli jo toinen perättäinen neljän tehopisteen ilta Nättiselle.

Muut JYPin onnistujat olivat Miska Siikonen (1+1) ja Jani Tuppurainen (1+1). Myös Julius Honka ja Jarkko Immonen onnistuivat maalinteossa.

Kolmantena sarjassa oleva JYP on tällä hetkellä kovassa iskussa. Pekka Tirkkosen valmentama joukkue on voittanut viisi ottelua putkeen. Tappara on hävinnyt puolestaan jo kaksi ottelua putkeen.

Lappeenrannassa KalPa katkaisi pitkän tappioputkensa, kun se kaatoi SaiPan 4-2. HIFK ei ole koskaan hävinnyt Mikkelissä, eikä tehnyt sitä nytkään. Täysi pistepotti lähti Stadiin lukemin 3-2.

Helpolla pisteet eivät kuitenkaan irronneet.

– Niin vaikea ilta kuin etukäteen osasimme kuvitellakin. Tiukkaa vääntöä kaikki kolme erää. Ehkä ensimmäinen oli rytmiltään vähän rauhallisempi, siinä oli paljon ohjausta meiltä. Molemmat joukkueet tekivät siinä ylivoimamaalit. Toisessa erässä olimme vähän ongelmissa noiden jäähyjen kanssa ja loppua kohden meinasi vähän kärsivällisyyskin pettää, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Kolmanteen erään saimme sitten kaivettua vähän enemmän sitä hyökkäyspeliä ja ne maalit vähän vapauttivatkin. Sitten tuli taas jäähyt ja maali omiin. Hyvällä maalivahtipelillä ja ehkä vähän onnellakin selvittiin siinä. Kyllä pisteet maistuvat. Ei ollut helppo ilta, mutta hyvä kokemus joukkueelle, Pikkarainen jatkoi.

Jukureiden leirissä tunnelmat olivat tietysti toisenlaiset.

– Olisimme ehkä ansainneet tästä jotain mukaan, mutta siinä ei onnistuttu ja näin kävi tällä kertaa, Jukureiden päävalmentaja Pekka Kangasalusta kommentoi.

Sarjassa viidentenä oleva Rauman Lukko teki lauantaina selvää jälkeä hallitsevasta Suomen mestarista HPK:sta. Lukko voitti HPK:n 6-1. Lukon hahmo oli tehot 2+1 summannut tähtipelaaja Justin Danforth ja samaan saldoon yltänyt Ponthus Westerholm.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Jokerit hävisi NHL-mittojen kaukalossa – Vladivostokiin jäädään kannustamaan Huuhkajia

Kommentoi Facebookissa