Kärpät voitti Liigan runkosarjan ennätyspisteillä – Malte Strömwallista maalikuningas

KooKoon Malte Strömwall voitti runkosarjan maali- ja pistepörssit.

KooKoon Malte Strömwall voitti runkosarjan maali- ja pistepörssit. (Kuva AOP)

Kuuden vuoden tauon jälkeen Liigan pistepörssin voiton nappasi ulkomaalaisvahvistus.

JÄÄKIEKKO Liigan runkosarja 2018–19 päättyi täydellä seitsemän ottelun kierroksella. Kuusi parasta joukkuetta jatkaa kauttaan neljännesfinaaleissa, sijoille 7–10 sijoittuneet joukkueet hakevat paikkoja playoffs-pelien 1. kierrokselle.

Suoraan neljännesfinaaleihin jatkavat runkosarjan voittaja Kärppien lisäksi Tappara, Pelicans, TPS, HPK ja HIFK. Kuuden parhaan joukkueen kausi jatkuu torstaina 21.3. käynnistyvissä neljännesfinaaliotteluissa.

Playoffs-pelien 1. kierroksella pelaavat seitsemänneksi sijoittunut Lukko, sekä seuraaviksi sijoittuneet Ilves, SaiPa ja JYP. Joukkueet aloittavat paras kolmesta -järjestelmällä pelattavat ottelusarjansa lauantaina 16.3., jolloin Lukon isännöimässä ottelussa se kohtaa JYP:n ja Ilves saa vastaansa SaiPan. Kautensa runkosarjaan päättivät Sport, KalPa, KooKoo, Jukurit ja Ässät.

Kärpät palkittiin päätöskierroksella runkosarjan voittajalle luovutettavalla Harry Lindbladin muistopalkinnolla. Kärpät kokosi runkosarjassa ennätykselliset 137 pistettä 60 ottelustaan. Kärpät voitti 41 ottelua varsinaisilla peliajoilla ja kuusi kertaa jatkoaikaotteluissa.

Myös Kärppien kolmen pisteen voittojen määrä on Liigan ennätys. Jatkoaikaotteluissa Kärpät hävisi kaksi kertaa ja vain 11 ottelua varsinaisilla peliajoilla. Joukkue paransi omissa nimissään ollutta, kaudella 2013–14 syntynyttä piste-ennätystä kuudella pisteellä. Kärpät oli myös Liigan paras kotijoukkue pistekeskiarvolla 2,47 ja paras vierasjoukkue. Vierasotteluissaan joukkue sivusi Liigan vieraspiste-ennätystä 63 pisteellään.

KooKoon Malte Strömwall voitti runkosarjan maali- ja pistepörssit. Strömwall palkitaan pistepörssin voitosta Veli-Pekka Ketola -palkinnolla ja maalikuninkuudesta Aarne Honkavaaran nimeä kantavalla palkinnolla. Ruotsalainen 24-vuotias laitahyökkääjä pelasi upean kauden KooKoon riveissä kokoamalla 52 ottelussaan pisteet 30+27=57.

Strömwall oli hurjassa vireessä erityisesti runkosarjan loppupuolella: yhdeksässä viimeisessä ottelussaan hän takoi peräti 11 maalia ja 16 pistettä.  Kuuden vuoden tauon jälkeen Liigan pistepörssin voiton nappasi ulkomaalaisvahvistus. Ruotsalaispelaaja on pystynyt pistepörssin voittoon kerran aikaisemmin, kun Peter Larsson oli ykkönen kaudella 1997–98.

  • Lähde Liiga

Lue myös: Jääkiekon SM-liiga haluaa säilyttää ulkojäät tuleville sukupolville – liiga käynnistää ympäristöohjelman

Kommentoi Facebookissa