Käsittämätön tietokatkos – Saksan poliisi vapautti törkeistä seksuaalirikoksista Suomessa epäillyn miehen

Poliisi korostaa, ettei kukaan Suomessa oleskeleva saa joutua aiheettomasti epäilyksenalaiseksi.

Poliisi korostaa, ettei kukaan Suomessa oleskeleva saa joutua aiheettomasti epäilyksenalaiseksi tai uhatuksi. (Kuva AOP)

Poissaolevana vangitusta miehestä on annettu kansainvälinen etsintäkuulutus.

SEKSUAALIRIKOS Oulun poliisilaitos tutkii tällä hetkellä yhteensä viittä alaikäiseen tyttöön kohdistunutta törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja törkeää raiskausta. Aiemmin poliisilaitos on tiedottanut yhdestä laajemmasta kokonaisuudesta, jossa rikoksesta epäiltyinä on kahdeksan ulkomaalaistaustaista miestä. Lisäksi on tiedotettu myös kahdesta Oulun Tuirassa tapahtuneesta lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta, josta toisen epäillään olevan törkeä.

Oulussa epäillään tapahtuneen marraskuussa yksityisasunnossa myös törkeä raiskaus ja törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, jossa uhrina on ollut 15-vuotias kantasuomalainen tyttö ja rikoksesta epäiltynä hieman yli 20-vuotias ulkomaalaistaustainen mies. Mies on vangittu maanantaina 17.12. todennäköisin syin epäiltynä näihin rikoksiin.

Lisäksi Oulun poliisilaitos tutkii lokakuussa tapahtunutta törkeää raiskausta ja törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä, jossa niin ikään ulkomaalaistaustaisen miehen epäillään syyllistyneen mainittuihin rikoksiin.

Osassa näitä rikoksia sosiaalisen median käyttämisellä on ollut roolinsa. Tällä hetkellä näihin rikoksiin on kymmenen henkilöä tutkintavankeudessa. Vaikka kyseessä olevissa rikoksissa ei näyttäisi olevan liittymiä keskenään, on tämän kaltaisten rikosten viimeaikainen määrä sekä niiden samankaltaiset piirteet erittäin huolestuttava asia.

Etsityllä epäillyllä voi olla myös mahdollisesti parta ja silmälasit.
Etsityllä epäillyllä voi olla myös mahdollisesti parta ja silmälasit. (Kuva Poliisi)

Oulun poliisi julkaisi 11.12. kuvan yhdestä rikoksesta epäillystä miehestä niin sanottuun laajaan lapseen kohdistuneeseen seksuaalirikosvyyhteen liittyen ja pyysi yleisöltä havaintoja. Samana päivänä saadun tiedon mukaan tämä henkilö oli Saksan poliisilla kiinniotettuna.

Maiden viranomaisten välisestä tiedon katkoksesta johtuen henkilö oli kuitenkin ehditty vapauttaa Saksassa ennen kuin hänet saatiin siirrettyä Suomeen. Tämän henkilön on kuitenkin Oulun käräjäoikeus vanginnut poissaolevana todennäköisin syin epäiltynä törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja törkeään raiskaukseen. Henkilöstä on annettu kansainvälinen etsintäkuulutus.

Oulun poliisin tietoon on saatettu eri tahoilta, että ulkomaalaisiin tai siltä näyttäviin ihmisiin on kohdistunut viime aikoina vihapuheita sekä asiatonta ja jopa uhkaavaa käyttäytymistä. Näin on tapahtunut vaikka ulkomaalaistaustainen perhe olisi ollut liikkeellä lasten kanssa.

On ymmärrettävää, että lapsiin kohdistuneet seksuaali- ja väkivaltarikokset herättävät voimakkaita tunteita. Poliisi kuitenkin korostaa, ettei kukaan Suomessa oleskeleva saa joutua aiheettomasti epäilyksenalaiseksi, pilkatuksi tai tuntea oloansa uhatuksi.

Lue myös: Taas uusi törkeän seksuaalirikoksen epäily Oulussa – uhri jälleen alaikäinen tyttö

Kommentoi Facebookissa