Kataja on korismestari – Vilppaalle seurahistorian ensimmäiset SM-mitalit

Joensuulaisten kaikki kaikessa finaalisarjassa oli maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva ja viisi kertaa Vuoden koripalloilijaksi valittu Teemu Rannikko.

Joensuulaisten kaikki kaikessa finaalisarjassa oli maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva ja viisi kertaa Vuoden koripalloilijaksi valittu Teemu Rannikko. (Kuva AOP)

Joensuun Kataja voitti vuoden tauon jälkeen koripalloilun Suomen mestaruuden.

KORIPALLOILU Kotiyleisön huumaavassa kannustuksessa Joensuun Kataja ei antanut Salon Vilppaalle mitään mahdollisuuksia, kun kuudetta korisfinaalia käytiin. Vuoden tauon jälkeen joensuulaiset palasivat mestareiksi koriluvuin 94–65 ja otteluvoitoin 4–2.

Joensuulaisten kaikki kaikessa finaalisarjassa oli maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva ja viisi kertaa Vuoden koripalloilijaksi valittu Teemu Rannikko. Takamies on pelannut Suomen lisäksi muun muassa Italiassa, Venäjällä, Sloveniassa, mutta mestaruus kotimaassa merkitsi silti paljon.

– Halusimme tätä niin paljon, Teemu Rannikko kommentoi Yleisradion televisiohaastattelussa.

Joensuulaisten tehokkain pistemies finaalissa oli 24 pisteellään Jarekious Bradley, pisteen vähemmän heitti Daniel Mullings. Rannikon pistesaldo oli viisi, mutta hän antoi 12 koriin johtanutta syöttöä.

Salon Vilppaan hopeamitalit olivat joukkueelle seurahistorian ensimmäiset miesten SM-mitalit, joten kausi oli kaiken kaikkiaan silti menestyksekäs. Salolaisista vain 21 pistettä heittänyt Brandon Edwards pysyi ratkaisevassa ottelussa Katajan koritahdissa.

Kommentoi Facebookissa