Portugalin surumielinen kappale voitti Euroviisut – laulaja odottaa sydänsiirtoa

Salvador Sobral oli piristävä poikkeus tuulikoneiden ja teknorytmien valtaamassa viisukisassa.

Salvador Sobral oli piristävä poikkeus tuulikoneiden ja teknorytmien valtaamassa viisukisassa. (Kuva AOP)

Sympaattinen Salvador Sobral oli sekä yleisön että asiantuntijoiden suosikki.

EUROVIISUT Jos Suomen Euroviisutaival on ollut välillä tuskaista, samaa voi sanoa Portugalin menestyksestä laulukilpailussa. Tai oikeastaan menestymättömyydestä, sillä maan ensimmäistä viisuvoittajaa saatiin odottaa 53 vuotta.

Sisarensa Luisan kirjoittaman edustuskappaleen Kiovassa esittänyt 27-vuotias Salvador Sobral oli piristävä poikkeus tuulikoneiden ja teknorytmien valtaamassa viisukisassa. Samaa mieltä olivat myös yleisö sekä asiantuntijaraati, sillä balladi Amar Pelos Dois sai parhaat pisteet molemmilta tahoilta.

Euroopan yleisradioyhtiöiden järjestämässä spektaakkelissa voittaja toivoi surumielisen kappaleen muuttavan musiikin kuuntelemista laajemminkin.

– Ihmiset kuuntelevat tänä päivänä radioista kappaleita, jotka vain heitetään heille. Ja heille sanotaan, että teidän täytyy pitää tästä kappaleesta, koska me soitamme sitä 60 kertaa päivässä, Sobral kommentoi voiton ratkettua.

Kansainvälinen media on kertonut, että Salvador Sobral odottaisi sydänsiirtoa. Lehdistön suitsutuksessa hän uumoili itse vaatimattomasti, että yleisö unohtaa koko kisan nopeasti. Portugalin pistemäärä oli 758, Bulgarian teinipop-kappale tuli 615 pisteellä kakkoseksi ja Moldovan hupirenkutus oli 374 pisteellä kolmas.

Yksi ennakkosuosikeista, Belgian Blanche kappaleella City Lights oli lopulta neljäs, pisteitä se sai 363. Suomen euroviisuedustaja Norma John ja kappale Blackbird ei selviytynyt finaaliin. Yleisö olisi sen sinne äänestänyt, asiantuntijat eivät.

  • Videolla Salvador Sobral – Amar Pelos Dois (Portugal) Eurovision 2017 – Official Music Video

Kommentoi Facebookissa