Katri Kulmuni eroaa valtiovarainministerin tehtävästä – ”Keskusta jatkaa hallituksessa”

– Puheharjoituksessa harjoittelin esimerkkinä puoluekokouspuhetilannetta. Sitä ei olisi pitänyt tehdä, Katri Kulmuni myöntää.

– Puheharjoituksessa harjoittelin esimerkkinä puoluekokouspuhetilannetta. Sitä ei olisi pitänyt tehdä, Katri Kulmuni myöntää. (Kuva Lauri Heikkinen/ Valtioneuvoston kanslia)

Kulmuni kertoo kuitenkin jatkavansa puolueen puheenjohtajana, keskusta valitsee uuden ministerin.

HALLITUS Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni eroaa valtiovarainministerin tehtävästä. Hän ilmoitti päätöksestään eduskunnassa järjestämässään tiedotustilaisuudessa.

– Olen tullut siihen johtopäätökseen, etten jatka valtioneuvoston jäsenenä. Keskusta jatkaa hallituksessa. Olen informoinut asiasta pääministeriä. Jatkan keskustan puheenjohtajana ja keskusta ja eduskuntaryhmä valitsevat uuden ministerin mahdollisimman pian, Katri Kulmuni kertoi.

Kulmuni on ollut viime päivinä otsikoissa sen jälkeen, kun Suomen Kuvalehti paljasti, että viestintäyritys Tekir oli laskuttanut Kulmunin viestintävalmennuksesta noin 50 000 euroa. Laskut maksoivat sekä elinkeinoministeriö että valtiovarainministeriö.

Juttuvinkki: Koronavirus paljasti rakenteellisen korruption – tukea saanut lobbausfirma täynnä ministereiden entisiä avustajia

Valtioneuvoston hankintaohjeen mukaan hankinnat tulee kilpailuttaa, jos niiden yhteissumma ylittää 20 000 euroa. Ministeriöt eivät noudattaneet tätä ohjetta. Kulmuni sanoo, että hänelle itselleen selvisi käytetty kokonaissumma vasta tällä viikolla. Hän kertoi keskiviikkona maksavansa valmennukset itse.

– Ministeri pitää puheita eri kielillä, eri teemoista ja suurille saleille. Puheharjoituksessa harjoittelin esimerkkinä puoluekokouspuhetilannetta. Sitä ei olisi pitänyt tehdä. Tehdyt harjoitukset ovat olleet hankintasopimuksen mukaisia, mutta jälkiviisaana ymmärrän, että maailman kaikista puheista, juuri tuota ei olisi tullut käyttää, Kulmuni myönsi.

Oikeuskansleri on mediatietojen mukaan saanut useita kanteluita Kulmunin viestintävalmennuksesta. Myös poliisi olisi käynnistänyt esiselvityksen asiassa.

Lue myös: Talvivaaran maineesta vastannut viestintäyhtiö sparrasi Katri Kulmunia valtion laskuun kymmenillä tuhansilla – ”Esiintyminen jännittää minua”

Kommentoi Facebookissa