Katri Kulmuni otti valtiovarainministerin pestin – ”On tärkeää, että hallituksen voimakaksikon akseli toimii”

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni toteaa valintojen olleen yksimielisiä.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni toteaa valintojen olleen yksimielisiä. (Kuva Laura Kotila/ Valtioneuvoston kanslia)

Mika Lintilä siirtyy puolueen puheenjohtajalta vapautuneeseen elinkeinoministerin toimeen.

HALLITUS SDP nimesi viikonvaihteessa pääministeriehdokkaakseen Sanna Marinin. Demareiden uuden hallituksen ministerilistassa kiinnittää huomiota eroilmoituksensa antaneen Sirpa Paateron paluu kuntaministeriksi. Marinin paikan liikenne- ja viestintäministerinä ottaa Tuula Haatainen.

Keskustan ministeriehdokkaat hallitukseen on päättänyt puoluehallituksen, eduskuntaryhmän ja meppidelegaation yhteiskokous. Odotetusti puolueen puheenjohtaja Katri Kulmuni vaihtaa itselleen raskaimman sarjan valtiovarainministerin salkun. Kulmunin mukaan päätökset olivat yksimielisiä.

– Emme tienneet, että koko valtioneuvosto vaihtuu. Kun iso muutos tapahtuu niin on tärkeää, että hallituksen voimakaksikon pääministerin ja valtiovarainministerin akseli toimii, Kulmuni kommentoi.

Mika Lintilä siirtyy Kulmunilta vapautuneeseen elinkeinoministerin pestiin. Aikaisemmassa tehtävässään jatkavat puolustusministeri Antti Kaikkonen, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä sekä tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen.

Lopullisen pääministerivalinnan tekee eduskunta ja uusi hallitus on tarkoitus nimittää jo tiistaina. RKP aikoo pitää ministerivalintansa ennallaan. Puolueiden ehdotuksia voidaan pitää varmoina valintoina, sillä sama viiden puolueen enemmistöhallitus on jatkamassa.

Lue myös: SDP nimesi Sanna Marinin pääministeriksi – Sirpa Paatero palaa takaisin kuntaministeriksi

Kommentoi Facebookissa