Kattavampi influenssarokote käyttöön – B-virusten aiheuttamaa influenssaa poikkeuksellisen paljon

Influenssan oireita voi itse hoitaa levolla, runsaalla nesteen nauttimisella sekä joillakin reseptittömillä lääkkeillä kuumeeseen ja särkyyn.

Influenssan oireita voi itse hoitaa levolla, runsaalla nesteen nauttimisella sekä joillakin reseptittömillä lääkkeillä kuumeeseen ja särkyyn. (Kuva Fotolia)

Influenssarokotukset toteutetaan ensi syksynä käyttäen nelivalenttista rokotetta.

TERVEYS Sosiaali- ja terveysministeriö on päättänyt, että ensi syksyn ja talven influenssarokotukset toteutetaan käyttäen aiempaa kattavampaa eli nelivalenttista influenssarokotetta. Päivän Lehti kertoi tässä artikkelissa, kuinka influenssakausi on käynnissä ja liikkeellä on neljä eri virusta, joilta kaikki rokotukset eivät suojaa.

Kuluvan talven influenssaepidemia on ollut hyvin poikkeuksellinen, sillä B-viruksien aiheuttamaa influenssaa on esiintynyt selvästi enemmän kuin tavanomaisina vuosina. Tästä syystä rokotehankinnan pohjana olevaa terveystaloudellista arviota päivitettiin.

Nelivalenttinen influenssarokote parantaa rokotteeseen sisällytettyjen ja kiertävien virusten osuvuutta ja voi tehostaa suojaa influenssaa vastaan. Nelivalenttinen Vaxigrip Tetra -influenssarokote hankitaan Sanofi Oy:ltä, jolla on ainoana pistettävänä annosteltava myyntiluvallinen rokotevalmiste markkinoillamme.

Kommentoi Facebookissa