Kauppakeskuksessa sijaitsevassa oppilaitoksessa väkivallanteko – yksi kuollut, kymmenen loukkaantui

Poliisi vahvistaa, että kauppakeskuksessa sijaitsevan Savon ammattioppilaitoksen tiloista on löydetty yksi vainaja.

Poliisi vahvistaa, että kauppakeskuksessa sijaitsevan Savon ammattioppilaitoksen tiloista on löydetty yksi vainaja. (Kuva AOP)

Epäilty tekijä on saatu kiinni, poliisi käytti tilanteessa ampuma-asetta.

VÄKIVALLANTEKO Kuopiossa kauppakeskus Hermanissa on tänään tapahtunut väkivallanteko. Poliisi vahvistaa, että kauppakeskuksessa sijaitsevan Savon ammattioppilaitoksen tiloista on löydetty yksi vainaja.

Välikohtauksessa loukkaantuneet kymmenen ihmistä on viety Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. Kaksi sairaalaan toimitetuista on loukkaantunut vakavasti, toinen heistä on epäilty tekijä.

Poliisi sai teräasetta käyttäneen epäillyn tekijän kiinni klo 12.37. Poliisi käytti tilanteessa ampuma-asetta ja myös tekijä oli varustautunut ampuma-aseella. Poliisi kertoi myöhemmin, että Hermannin tapahtumista epäilty on vuonna 1994 syntynyt miespuolinen, syntyperäinen Suomen kansalainen.

Herman on vuonna 2012 valmistunut kauppakeskus Kuopiossa Leväsen kaupunginosassa.
Herman on vuonna 2012 valmistunut kauppakeskus Kuopiossa Leväsen kaupunginosassa. (Kuva Paju)

Tekijä on ammattiopiston aikuinen opiskelija, joka hyökkäsi luokassa muiden opiskelijoiden ja naisopettajansa kimppuun sapelityyppisellä teräaseella varustautuneena.

– Savon ammattiopistossa Kuopiossa tapahtunut väkivallanteko on järkyttävä ja täysin tuomittava. Olen keskustellut poliisiylijohtajan kanssa ja hallitus seuraa tilannetta tarkasti. Esitän omasta ja koko hallituksen puolesta surunvalitteluni kaikille omaisille, kommentoi pääministeri Antti Rinne.

Poliisin mukaan tapahtuneesta ei ole enää vaaraa ulkopuolisille. Tapahtumapaikalle on järjestetty kriisiapua Kuopion kaupungin ja SPR:n kautta. Halukkaat voivat hakea keskusteluapua asiantuntijoilta

Tekijää epäillään murhasta sekä muista useista väkivaltarikoksista sekä niiden yrityksistä. Poliisi jatkaa edelleen tilojen tarkistamista, tekninen tutkinta tapahtumapaikalla on aloitettu. Epäillyn tekijän kotietsinnässä on löytynyt myös polttopulloja ja niihin liittyviä tarvikkeita.

  • EDIT 16.00: Lisätty poliisin antamat tiedot tekijästä

Lue myös: Vitsistä voi aiheutua jopa vankeusrangaistus – ”Meillä on viikoittain selvitettävänä koulu-uhkauksia”

Kommentoi Facebookissa