Kauppakeskus Isoa Omenaa uhannut mies myönsi teon – suuttui hävittyään uhkapelissä suuren summan

Poliisi sai uhkauksesta kansalaisilta satoja yhteydenottoja eri kanavien kautta.

Poliisi sai uhkauksesta kansalaisilta satoja yhteydenottoja eri kanavien kautta. (Kuva AOP)

Laittomasta uhkauksesta voi seurata kahden vuoden vankeusrangaistus ja merkittäviä korvauksia.

UHKAUS Länsi-Uudenmaan poliisi otti torstaina 2.5. kiinni noin 20-vuotiaan miehen, jonka epäiltiin kirjoittaneen TOR-verkossa julkaistun Iso Omenan kauppakeskukseen kohdistetun uhkaustekstin. Viikonlopun kuulusteluissa mies myönsi teon, jota poliisi tutkii laittomana uhkauksena ja perättömänä vaarailmoituksena.

– Uhkauksen kirjoittamisen motiiviksi mies kertoi suuttumuksen, joka syntyi hänen hävittyään ison summan netissä pelatussa uhkapelissä. Lisäksi mies myönsi lisänneensä julkaisemansa uhkauksen kommentteihin toisen henkilön nimen, vaikka tällä henkilöllä ei ollut asiaan mitään yhteyttä, kertoo tutkintaa johtava komisario Teemu Värtinen.

Laittomasta uhkauksesta voi seurata kahden vuoden vankeusrangaistus. Lisäksi tekijä voi joutua maksamaan merkittäviä korvauksia. Korvausvaatimukset tarkentuvat myöhemmin.

Keskiviikkona 1.5. laajasti sosiaalisen median kautta esiin noussut uhkaus herätti pelkoa Ison Omenan asiakkaiden ja kauppakeskuksessa työskentelevän henkilöstön keskuudessa.

– Tämän kaltaiset uhkaukset ovat aina vakavia tilanteita ja sellaisina poliisi niihin myös suhtautuu. Aloitimme yhteistyön kaupungin ja kauppakeskusten turvallisuusorganisaatioiden kanssa heti uhkauksen tultua ilmi, ja tämä yhteistyö sujui hyvin, Värtinen toteaa.

Poliisi sai uhkauksesta kansalaisilta satoja yhteydenottoja eri kanavien kautta.

– On hienoa huomata, että kansalaisten kynnys ottaa yhteyttä viranomaiseen tällaisessa asiassa on matala. Tulevaa ajatellen poliisilaitokset ovat jakaneet sosiaalisessa mediassa vinkkejä siitä, millä tavalla poliisia voi parhaiten auttaa työssään, Värtinen kertoo.

Muun muassa Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen Facebook-sivulla julkaistuissa ohjeissa poliisi toivoo, että välittömästä uhkasta soitetaan hätänumeroon 112, mutta muussa tapauksessa tiedot voi välittää esimerkiksi Nettivinkin kautta.

Epäilyttävää julkaisua poliisi ei suosittele jakamaan. Poliisi myös muistuttaa, että se tiedottaa välittömästi, mikäli tiettyä aluetta on syytä välttää.

Lue myös: Verkkoviestin uhkaus hämmentää – ”Partiomme liikkuvat tulevina päivinä Espoon kauppakeskuksissa”

Kommentoi Facebookissa