Käytännössä varmaa – Huuhkajat pelaa EM-kisoja Kööpenhaminassa ja Pietarissa

Teemu Pukki teki Bosnia-Hertsegovinaa vastaan kaksi maalia

Teemu Pukki teki keväällä 2021 Bosnia-Hertsegovinaa vastaan kaksi maalia. (Kuva AOP)

Huuhkajat pelaa EM-kisojen alkulohkopelinsä Kööpenhaminassa ja Pietarissa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

JALKAPALLO Euroopan jalkapalloliitto UEFA tiedotti, että kahdeksan jalkapallon ensi kesän EM-kisojen 12:sta isäntäkaupungista on vahvistanut laskevansa paikan päälle yleisöä otteluihin. Neljän kisakaupungin tilanne on vielä epävarma.

UEFA on korostanut, että yleisöä olisi päästettävä peleihin. Mikäli yleisöä ei voida ottaa, otteluita ei tyhjällä stadionilla pelata ja ottelupaikka vaihtuu.

München, Rooma, Bilbao ja Dublin eivät ole vielä vahvistaneet, voivatko ne ottaa peleihin yleisöä. Vastauksensa kaupungit antavat 19. huhtikuuta mennessä. UEFA vahvistaa kisakaupungit kongressinsa yhteydessä 20. huhtikuuta.

Eniten yleisöä on ottamassa Budapest, joka saattaa päästää peleihin jopa maksimimäärän katsojia. Tosin ehtoina otteluihin pääsemiselle on muun muassa negatiivinen koronatesti enintään viisi päivää ennen saapumista tai todistus taudin sairastamisesta kuuden kuukauden sisällä.

Baku ja Pietari ovat täyttämässä puolet stadionien katsomopaikoista. Pietarin Krestovski-stadionin peleihin pääsisi näin ollen 30 000 katsojaa.

Amsterdam, Bukarest, Glasgow ja Kööpenhamina ovat luvanneet UEFA:lle täyttävänsä 25-33 prosenttia katsomopaikoista. Nämäkin kaupungit ovat käytännössä varmistaneet kisaisännyytensä.

Vaikka UEFA eväisi kisaisännyyden neljältä kaupungilta, ei Suomen alkulohko-ohjelma tule muuttumaan. Huuhkajat pelaa alkulohkon avausottelunsa 12. kesäkuuta Kööpenhaminassa Tanskaa vastaan. Pietarissa Huuhkajat kohtaa 16. kesäkuuta Venäjän ja 21. kesäkuuta Belgian.

Suomen otteluun Tanskaa vastaan pääsisi paikan päälle noin 12 000 katsojaa. Pietarin otteluihin siis noin 30 000 katsojaa. Yleisörajoitusten takia kaikki kisalipun hankkineet eivät pääse paikan päälle.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Teemu Pukki maaleitta – nousu ei vielä varmistunut

Kommentoi Facebookissa