Keihäässä isoja suomalaispettymyksiä – aiturinaiset hienosti jatkoon

Antti Ruuskanen epäonnistui Dohan keihäskarsinnassa todella pahasti. (Kuva AOP)

Antti Ruuskanen voitti urallaan EM-kultaa ja olympiahopeaa. (Kuva AOP)

Lassi Etelätalo selviytyi täpärästi Dohan keihäsfinaaliin. Nooralotta Neziri, Reetta Hurske ja Annimari Korte etenivät pika-aitojen välieriin.

YLEISURHEILU Dohan MM-kisojen miesten keihäänheiton finaalissa nähdään sunnuntaina vain yksi suomalaiskilpailija. Lassi Etelätalo paiskasi viimeisellä karsintaheitollaan 82,26 ja oli karsinnan tuloksissa 12:s. Hän eteni finaaliin viimeisenä.

Karsiutuneista suomalaisista Oliver Helander heitti vain 80,36 ja oli karsintaerässään 12:s. Antti Ruuskanen epäonnistui karsinnassa surkeasti hänen parhaan kaarensa kannettua vain 75,05.

Ruuskasen sijoitus erässään oli 14:s ja koko karsinnassa 28:s. Helanderin kokonaissijoitus karsinnassa oli 19:s.

YLE:n tv-haastattelussa Ruuskanen sanoi kiertelemättä, että vikaa oli miehessä.

– Hyvä olo oli, mutta se ei näkynyt ainakaan tuolla mitan päässä. Kolme erilaista heittoa oli ja tulos oli kyllä tosi vaisu. Mies oli tänään huono, Ruuskanen sanoi.

Ruuskanen oli aina aiemmin selättänyt arvokisoissa karsintapeikon.

– Nyt saa maistaa tuota karsiutumisen katkeraa kalkkia. Kyllähän tämä jää harmittamaan tosi paljon, Ruuskanen sanoi, eikä osannut arvioida tarkemmin, mistä homma kiikasti.

Suomalainen keihäänheitto oli todella lähellä kyseenalaista historiaa, sillä aina arvokisojen historiassa finaalissa on ollut mukana suomalaisheittäjä. Etelätalo pelasti historiallisen putken jatkon 12 sentin marginaalilla.

Finaalista jäi rannalle muutamia kovia nimiä. Saksalaiset Andreas Hofmann ja Rio de Janeiron 2016 olympiavoittaja Thomas Röhler jäivät yllättäen karsintaan.

Suomalaisittain parempia uutisia saatiin 100 metrin aidoista.. Kaikki kolme Suomen edustajaa saavuttivat jatkopaikan alkueristä. Reetta Hurske ja Annimari Korte menivät eräsijoituksellaan suoraan jatkoon ja Nooralotta Neziri aikojen perusteella.

Nezirin lähtö epäonnistui. Silti hän juoksi ajan 12,92, jolla oli eränsä viides.

Vaikka jatkopaikka tuli aikojen perusteella, oli Neziri alkuerien nopein suomalainen. Hurskeen aika oli 12,96 ja Kortteen 12,97. He olivat eriensä nelosia ja neljä parasta meni erästä jatkoon.

Draamaakin nähtiin. Suosikkeihin lukeutunut Rio de Janeiron olympiavoittaja Brianna McNeal-Rollins otti varaslähdön ja karsiutui. Hän poistui pukusuojaan itku silmässä.

Taika Koilahden debyytti aikuisten arvokisojen pituushypyssä päättyi Dohassa karsintaan. Koilahti venytti karsinnassa 635, jolla oli tuloksissa 27:s.

Finaaliin pääsi 12 hyppääjää. Viimeinen finaalipaikka irtosi tuloksella 653.

Koilahti on hypännyt tällä kaudella 669. Sillä tuloksella hän olisi mennyt kirkkaasti finaaliin.

Pisimmälle pituuskarsinnassa venytti Saksan Malaika Mihambo. Hänen tuloksensa oli 698. Nigerian Ese Brume oli toinen tuloksella 689 ja Yhdysvaltain Tori Bowie kolmas leiskautettuaan 677.

Yhdysvaltalainen olympiavoittaja Brittney Reese karsiutui yllättäen finaalista. Hän putosi sentin marginaalilla.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Parjatussa Dohassa dramaattinen käänne! – supertähti täytti katsomot ja aiheutti hurmoksen

Kommentoi Facebookissa