Kelkkailijat eksyivät toisistaan Lapin kairoissa – kadonnut onnistui tekemään yöllä tulen ja pysyi lämpimänä

Poliisi muistuttaa maastoon lähteviä ottamaan mukaansa tulentekovälineet sekä varavirta-akun.

Poliisi muistuttaa maastoon lähteviä ottamaan mukaansa tulentekovälineet sekä varavirta-akun. (Kuvituskuva Fotolia)

Toista kelkkailijaa etsittiin poliisin moottorikelkkojen ja rajavartiolaitoksen helikopterin avulla.

ETSINTÄ Poliisi sai ilmoituksen maastoon jääneestä kelkkailijasta tiistaina puolenyön tienoilla. Ilmoituksen mukaan Sodankylän Porttipahdan maastossa olleista kahdesta kelkkailijasta toinen oli jäänyt palaamatta alkuyöhön mennessä.

Kelkkailijat olivat lähteneet Porttipahdan tekojärveltä kohti Pokkaa. Matkalla he olivat eksyneet toisistaan reittien ulkopuolella. Toiselta kelkkailijalta oli loppunut bensa, mutta hän oli saanut soitettua itselleen apua ja sai myös ilmoitettua eksyneestä kaveristaan hätäkeskukseen. Hän sai ystävältään kyydin pois metsiköstä.

Pelastuslaitos suoritti yöllä etsintää ja löysi apua soittaneen kelkkailijan moottorikelkan maastosta. Toista kelkkailijaa ei kuitenkaan yöllä löytynyt. Aamulla poliisi etsi yhdessä rajavartiolaitoksen kanssa eksynyttä kelkkailijaa kahdeksan moottorikelkan ja rajavartiolaitoksen helikopterin voimin.

Lopulta sivullinen oli löytänyt eksyneen kelkkailijan moottorikelkkareitiltä. Eksyneeltä oli myöskin loppunut moottorikelkasta bensiini ja kännykästä akku. Hän oli yöpynyt metsässä. Eksynyt oli saanut tehtyä yöksi tulet, jonka ansiosta hän oli pysynyt lämpimänä.

Poliisi muistuttaa maastoon lähteviä ottamaan mukaansa tulentekovälineet sekä varavirta-akun, jotta puhelimeen saa tarvittaessa virtaa.

Lue myös: Kadonnutta hiihtäjää etsittiin Urho Kekkosen kansallispuistossa – avainasemassa mobiilisovellus

Kommentoi Facebookissa