Kerttu Niskanen hiihti pronssia – hurja loppukiri

Kerttu Niskasella on onnistuessaan mahdollisuudet huipputuloksiin. (Kuva Olympiakomitea)

Kerttu Niskasen pronssi 30 kilometrin kilpailussa oli hieno päätös Suomen hiihtomaajoukkueen upealle menestykselle Pekingin olympialaisissa.

HIIHTO Suomen saldo Pekingin olympialaisista on kahdeksan mitalia. Kisojen päätöspäivänä sunnuntaina Suomi saavutti kuudennen maastohiihtomitalinsa, kun Kerttu Niskanen sivakoi pronssille 30 kilometrin kilpailussa.

Hyytävän kylmissä olosuhteissa hiihdetyn kilpailun voitti ylivoimaisesti Norjan Therese Johaug. Yhdysvaltain Jessica Diggins oli yhtä ylivoimainen kakkonen.

Pitkään näytti siltä, että pronssin ottaisi Ruotsin Ebba Andersson. Niskanen syttyi viimeisellä kilometrillä kuitenkin hurjaan kiriin ja ohitti lopussa Anderssonin.

Niskanen antoi kaikkensa kuin Marja-Liisa Kirvesniemi Sarajevossa 1984. Hän oli niin voipunut, ettei kyennyt tuulettelemaan mitaliaan.

Krista Pärmäkoski oli kilpailussa kymmenes. Hän menetti mahdollisuutensa mitalitaistoon sauvarikon takia.

Anne Kyllönen oli tuloksissa 20:s. Johanna Matintalon sijoitus oli 23:s.

Kerttu Niskanen voitti Zhangjiakoun maastoissa kaksi olympiamitalia. Hän oli ollut hopealla 10 kilometrin perinteisen kilpailussa. 30 kilometriä hiihdettiin vapaalla, joten Kerttu saavutti mitalin molemmilla tyyleillä.

Kertun pikkuveli Iivo Niskanen voitti Pekingin kisoissa kultaa 15 kilometrillä, hopeaa parisprintissä sekä pronssia 30 kilometrillä.

Teksti Otto Palojärvi, Peking

Lue myös: Karmeat olosuhteet – Pekingin kisoissa ei hiihdetty 50 kilometriä

Kommentoi Facebookissa