Karmeat olosuhteet – Pekingin kisoissa ei hiihdetty 50 kilometriä

Aleksander Bolshunov hiihti Pekingin olympialaisissa viisi mitalia. (Kuva AOP)

Miesten 50 kilometrin hiihto typistyi karmeiden olosuhteiden takia 30 kilometrin kilpailuksi. Perttyu Hyvärinen oli maalissa 19:s ja Remi Lindholm 28.

HIIHTO Miesten hiihdon kuninkuusmatkaa, 50 kilometrin hiihtoa ei Pekingin olympialaisissa nähty. Olosuhteet olivat Zhangjiakoussa sen verran kamalat, että kilpailu lyhennettiin 30 kilometrin kilpailuksi.

Perttu Hyvärinen oli maalissa 19:s. Se oli vapaalla tyylillä hiihdetyssä kilpailussa Hyväriseltä hyvä sijoitus.

– Muutos sopi ihan hyvin. Keli ei lopulta ollut niin paha kuitenkin kuitenkaan. Yritin olla pikkuisen liian tuulen suojassa ja olin sitten liian perällä. Jostain syystä se letka katkesi. Harmittaa, ettei ollut vetomiehiä siihen kakkosporukkaan ja tuli oltua niin kaukana. Ihan ehyt veto kuitenkin tähän loppuun, Hyvärinen kommentoi Olympiakomitean toimittamassa haastattelussa.

Kilpailun toinen suomalaisosanottaja Remi Lindholm oli 28:s. Hän kertoi suomalaismedioille, että hänen sukuelimensä jäätyi kilpailussa, ja että sitä piti lämmittää kisan jälkeen pitkään.

Lindholm oli vähän harmissaan, ettei kilpailussa hiihdetty 50 kilometriä.

– Itseäni kyllä vähän harmitti, ettei kunnon kuninkuusmatkaa päästy hiihtämään, mutta en sitten tiedä näissä olosuhteissa, mikä oli oikea päätös. Pahin paikka ladulla oli ylhäällä. Siellä oli kuivaa uutta lunta ja suksi ei ihan parhaalla tavalla toiminut. Joutui taistelemaan, että pysyi letkan perässä. Kun tultiin stadionin lähelle, oli vähän jäisempää. Siellä mun suksi taas oli parempi kuin muiden, hän sanoi.

Venäjän Aleksander Bolshunov hiihti odotetusti voittoon. Toiseksi hiihti Venäjän Ivan Jakimushkin. Koronan takia kisoihin myöhässä saapunut Norjan Simen Hegstad Krüger oli kolmas.

Bolshunov voitti Pekingin kisoissa viisi olympiamitalia. Suomen Iivo Niskanen, joka poistui Kiinasta perjantaina, voitti kolme mitalia.

Teksti Otto Palojärvi, Peking

Lue myös: Tero Seppälä onnistui kerran – Suomen ampumahiihto silti heikolla tasolla

Kommentoi Facebookissa