Kerttu Niskanen jäi viidenneksi – jälleen nähtiin kaatumisia

Kerttu Niskasella on onnistuessaan mahdollisuudet huipputuloksiin. (Kuva Olympiakomitea)

Kerttu Niskasen ja Krista Pärmäkosken vauhti ei riittänyt mitaleille. Eveliina Piippo kaatui ja Anne Kyllönen keskeytti.

HIIHTO Suomalaiset eivät saavuttaneet mitalia Planican MM-kisojen 15 kilometrin takaa-ajokisasta. Kerttu Niskanen ei yltänyt vapaan osuudella mitalitaistoon ja oli maalissa viides hävittyään kärjelle 56,3 sekuntia.

Krista Pärmäkoski hyytyi mitalitaistosta jo aikaisessa vaiheessa. Maalissa Pärmäkoski oli kuudes hävittyään kärjelle lähes puolellatoista minuutilla.

Eveliina Piipon sijoitus oli 15:s. Hän kaatui kilpailussa, mutta pystyi siitä huolimatta hiihtämään tasoonsa nähden hyvän kisan. Piippo antoi myös vahvan näytön viestivalintoihin.

Anne Kyllönen joutui keskeyttämään. Yleisradion tietojen mukaan Kyllösellä oli astmavaivoja.

Ruotsi saavutti kaksoisvoiton. Ebba Andersson hiihti kultaa ja Frida Karlsson hopeaa. Andersson oli täysin ylivoimainen hänen kukistettuaan Karlssonin 22 sekunnilla.

Ruotsi on aloittanut MM-kisojen naisten hiihdot todella vahvasti. Kuudesta mitalista ruotsalaiset ovat voittaneet viisi.

Norjan Astrid Öyre Slind vastasi hienoisesta yllätyksestä hiihtämällä pronssille. Slind saavutti ensimmäisen arvokisamitalinsa 35-vuotiaana.

Saksan Katharina Hennig oli kisassa neljäs. Hän päihitti loppukirissä Niskasen.

Kilpailussa nähtiin useampia kaatumisia. Mainosaidat olivat vaarallisen lähellä latua ja pahemmat loukkaantumiset vältettiin tuurilla.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Iivo Niskanen hyytyi – Perttu Hyvärinen paras suomalainen

Kommentoi Facebookissa