Kerttu Niskanen upeasti maailmancupin voittoon

Kerttu Niskasella on onnistuessaan mahdollisuudet huipputuloksiin. (Kuva Olympiakomitea)

Kerttu Niskanen saavutti hiihdon maailmancupin distanssimatkojen kokonaiskilpailun voiton.

HIIHTO Kerttu Niskanen hiihti viidenneksi sunnuntaina Salpausselällä järjestetyssä maailmancupin 20 kilometrin osakilpailussa. Niskanen ei saavuttanut palkintosijaa, mutta varmisti maailmancupin distanssimatkojen kokonaiskilpailun voiton.

Perinteisellä tyylillä yhteislähtönä hiihdetyn kauden päätöskisan voitti Norjan Anne Kjersti Kalvaa. Ruotsin Jonna Sundling oli toinen, Saksan Katharina Hennig kolmas ja Ruotsin Ebba Andersson neljäs.

Kolme suomalaista nähtiin kymmenen parhaan joukossa. Niskanen oli siis viides, Krista Pärmäkoski hiihti kahdeksanneksi ja Anne Kyllönen kymmenenneksi.

Niskasen maailmancupin kokonaiskisan voittoa uhannut Yhdysvaltain Jessica Diggins ei Lahdessa pärjännyt. Hän oli sunnuntain kilpailussa vasta 22:s.

Niskanen on kolmas suomalainen, joka on voittanut distanssimatkojen kokonaiscupin. Aiemmin moiseen ovat suomalaisista kyenneet Virpi Kuitunen 2007 ja 2008 sekä Kertun veli Iivo Niskanen 2022.

Niskanen oli hiihdon maailmancupin kokonaiskilpailussa (sprintit mukana) kolmas. Norjan Tiril Udnes Weng voitti ja Diggins oli toinen. Palkintorahoja Niskanen tienasi tällä kaudella noin 150 000 euroa.

Niskasen kausi maailmancupissa oli hieno. Kauden tahraksi jäi kuitenkin odotettua heikompi menestys Planican MM-kisoissa. Siellä Niskanen ei voittanut mitalia.

Vuotta aiemmin Pekingin olympialaisissa Niskanen voitti hopeaa ja pronssia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Juulia Turkkila ja Matthias Versluis onnistuivat MM-kisoissa

Kommentoi Facebookissa