Kerttu Niskanen upeasti voittoon – Perttu Hyvärinenkin viides

Kerttu Niskasella on onnistuessaan mahdollisuudet huipputuloksiin. (Kuva Olympiakomitea)

Kerttu Niskanen hiihti komean voiton Falunissa maailmancupin 10 kilometrillä. Perttu Hyvärinen oli miesten kisassa viides ja Ristomatti Hakola kuudes.

HIIHTO Kerttu Niskanen oli ylivoimainen perjantaina Falunissa hiihdetyssä maailmancupin 10 kilometrin kilpailussa, joka sivakoitiin väliaikalähdöllä perinteisellä tyylillä. Niskanen hallitsi kisaa täysin lyötyään toiseksi sijoittuneen Saksan Katharina Hennigin 15,6 sekunnilla.

Kolmanneksi hiihti Norjan Anne-Kjesti Kalvå. Hän jäi yli 22 sekuntia Niskasesta.

Voitto oli Niskaselle äärimmäisen tärkeä normaalimatkojen maailmancupin kokonaiskilpailun voittoa ajatellen. ajatellen. Ennen kilpailua Niskanen johti cupia vain seitsemän pisteen erolla Jessie Diggingsiin.

Diggins jäi kilpailussa neljänneksi ja kaksikon välimatka on nyt 22 pistettä. Viimeinen normaalimatkojen kisa käydään ensi viikonloppuna Lahdessa, jolloin edessä on perinteisen hiihtotavan 20 kilometrin yhteislähtökilpailu. Niskasen on sijoituttava viiden joukkoon varmistaakseen maailmancupin voiton.

Muista suomalaisista Eveliina Piippo jatkoi hyviä esityksiään oltuaan 12:s. Anne Kyllönen oli 20:s., Anni Alakoski 27:s, Vilma Nissinen 35:s ja Katri Lylynperä 42:s.

Perttu Hyvärinen jatkoi suomalaisten hienoa päivää hiihtämällä viidenneksi 10 kilometrillä perinteisellä tyylillä väliaikalähdöllä hiihdetyssä kilpailussa. Ristomatti Hakola oli kuudes.

Kilpailun voittoon hiihti Norjan Johannes Kläbo. Norja otti kolmoisvoiton.

Hyväriselle viitostila oli uran paras sijoitus maailmancupin kisoissa.

Teksti Otto Palojärvi

LUE MYÖS: Karmea floppi – Kärpät ei yltänyt edes puolivälieriin

Kommentoi Facebookissa