Kesä päättyi mäkihyppykisoihin – Ville Larinto ponnisti Suomen mestariksi

Ville Larinto oli tyytyväinen erityisesti toisen kierroksen hyppyynsä.

Ville Larinto oli tyytyväinen erityisesti toisen kierroksen hyppyynsä. (Kuva AOP)

Larinnon itseluottamus on kohdillaan ennen olympiatalvea, Janne Ahonen hyppäsi toiseksi.

MÄKIHYPPY Lahden Hiihtoseuran isännöimät mäkihypyn ja yhdistetyn kesä-SM-kisat päättyivät miesten suurmäen kilpailuun sunnuntaina. Lahden Hiihtoseuran Ville Larinto oli ensimmäisen kierroksen 124,5-metrisellä kolmantena, mutta pystyi nostamaan tasoaan, muiden hieman epäonnistuessa toisella kierroksella lentäen 127,5 metriä.

– Erittäin tyytyväinen oon hyppyihin, erityisesti tuo toisen kierroksen hyppy oli jo aika loistava. Eka ei ehkä niin, mutta toisella sitten paikkasin ja nousin kolmossijalta kärkeen, totesi iloinen Ville Larinto.

Larinnon hyppykunto on kohdillaan ja miehen itseluottamus on noussut viimeisen vuoden aikana aivan uudelle tasolle.

– Elämäni tärkein talvi tulossa, olympiatalvi. Tämä on ollut jo pitkään tavoitteena. Kaikki työ, mitä on tehty kesän ajan ja jo viime kesänä, se on se tulos, mihin on päästy. Pääpiirteittäin homma on mennyt eteenpäin ja ennen kaikkea oma itseluottamus on noussut, kertoi Larinto.

Toiseksi hyppäsi viime vuoden Suomen mestari Janne Ahonen, joka kilpaili tämän kesän ja syksyn kisoissa nyt ensimmäistä kertaa. Ahosen hypyt kantoivat 127 ja 125 metriä.

– Lopputulos kokonaisuus ihan hyvä. Ensimmäinen meni enemmän sinne paremman puolelle. Toisella tuli sitten vähän semmoinen kontrolloitu suoritus. Ei ihan niin rento kuin se ensimmäinen, kertasi Ahonen.

Konkari on tyytyväinen nuorten urheilijoiden pistäessä hänet tiukille, mutta toisaalta myös kiitollinen, että oma fysiikka kestää mäkihypyn kovat iskut.

– Kaikki kunnossa, terveenä, paikat kunnossa ja polvet kunnossa. Kyllä mä kiitollinen siitä saan olla, että tämmöinen laji, hyppy, ponnistus, iskuja olen vastaanottanut 35 vuotta, ja edelleen pystyy tekemään tätä. Onnekas olen, lopetti Ahonen.

Pronssille ponkaissut voittajakaksikkoa huomattavasti nuorempi Eetu Nousiainen johti kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen upealla 128,5 metrin hypyllään. Hän joutui kuitenkin taipumaan maajoukkueen kokeneemmille hyppääjille.

– Pientä ylimääräistä puristamista siihen tuli, kun kerrankin oli mahdollisuus Ahosen päänahka ottaa, nauroi Nousiainen.

Nousiaisen nousujohteinen tuloskunto on ollut havaittavissa kesän Continental Cupeissa. Myös testitulokset viittaavat uran parhaaseen tilanteeseen.

– Pomppukorkeus on noussut ja voimaa on tullut lisää. Sen kun saa vielä tuonne mäkeen siirrettyä paremmin, aletaan sitten olemaan hyvillä malleilla, pohti Nousiainen.

Larinnon ja muun maajoukkueen harjoittelu jatkuu Lahdessa viikon päästä sunnuntaina. Joukkue odottaa jo jääladun valmistumista. Maailmancupkausi alkaa 17.–19.11. Puolan Wislasta.

  • Lähde Skijumping Team Finland

Kommentoi Facebookissa