Kesähuhut käyvät kuumina – Valtteri Bottasta viedään nyt Ferrarille

Valtteri Bottas on jäänyt MM-taistossa takamatkalle.

Valtteri Bottas on jäänyt MM-taistossa takamatkalle. (Kuva Paul Ripke/ Mercedes AMG Petronas)

Valtteri Bottaksen jatko Mercedeksellä on epävarmaa. Sopimus on katkolla vuoden lopussa ja huhut vievät häntä Ferrarille.

FORMULA 1 Formula ykkösissä kesä on perinteistä siirtohuhujen aikaa. Varikolta tihkuu nettiin huhuja mahdollisista kuljettajavaihdoksista.

Moni huhu pitää myös paikkansa. Kimi Räikkönen todellakin palasi Formula ykkösiin vuonna 2012 ja todellakin siirtyi Ferrarille 2014. Ja Ferrari todellakin korvasi hänet vuonna 2019 Charles Leclercilla.

Nyt Räikkönen ei ole huhuissa. Hän ajaa Formula ykkösissä vielä yhden kauden Alfa Romeolla ja lopettanee F1-hommat sen jälkeen.

Mercedeksen Valtteri Bottas sitä vastoin kuumien huhujen ympäröimänä. Mercedes ei ole käyttänyt hänen palvelukseen oikeuttavaa optiotaan kaudelle 2020, eikä yhteistyö välttämättä jatku.

Nyt AutoAction-sivusto uutisoi, että Bottas olisi Ferrarin kiikarissa. Bottas olisi ehdolla uransa lopettamista harkitsevan Sebastian Vettelin korvaajaksi. Toinen ehdokas Ferrarille on Renaultilla kisaava Daniel Ricciardo.

Ricciardon siirto on mahdollinen, vaikka hänellä on pitkä sopimus Renaultille. AutoActionin mukaan Ricciardon sopimuksessa on irtisanomispykälä, joka mahdollistaa siirron joko Mersulle tai Ferrarille.

Vettelillä on kuitenkin sopimus voimassa Ferrarin kanssa ensi kaudesta. Hän ei ole päättänyt, lopettaako hän uraansa sittenkään.

Mercedeksen väitetään havittelevan riveihinsä Max Verstappenia. Jos Verstappenia ei saada irti Red Bullilta, saattaa Mercedes korvata Bottaksen varakuljettajallaan Esteban Oconilla.

Oman lusikkansa tuo soppaan Fernando Alonso. Hän haluaisi palata Formula ykkösiin. Alonson väitetään käyneen neuvotteluja sekä Ferrarin että Mercedeksen kanssa.

Kaikkien suunnitelmat koskevat vain kautta 2020. Formula ykkösten osanottajasopimus päättyy sen jälkeen, eikä ole tietoa, mitkä tallit jatkavat 2021 ja millä säännöillä ajetaan. Voimasuhteet muuttuvat varmasti, eivätkä Mercedes ja Ferrari välttämättä enää ole vahvimmat tiimit.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Formula ykkösissä surkuhupaisa kesä – sarjalla vakava itsetutkiskelun paikka

Kommentoi Facebookissa