Kesämökit ovat vaihtaneet omistajaa vilkkaasti – keskihinnat nousseet 21 prosenttia

Oma mökki kiinnostaa yhä useampaa suomalaista.

Oma mökki kiinnostaa yhä useampaa suomalaista. (Kuva Maanmittauslaitos)

Moni hakee hyvää tonttia itselleen sopivalta etäisyydeltä, jolloin rakennusten kunnolla ei ole niin väliä.

KESÄMÖKIT Kesämökkikaupan vilkas kasvu jatkui tammi–huhtikuussa. Lumisesta talvesta huolimatta mökkikauppa kasvoi.

Rantaan rajoittuvien kesämökkien kaupan kehitys jatkui huimana kasvaen vuoden 2020 vastaavaan aikaan verrattuna 52 prosenttia ja vuoden 2019 vastaavaan aikaan verrattuna 117 prosenttia.

– Mökkikaupan kasvua talvisaikaan voi pitää pienenä ihmeenä. Se todistaa kiinteistövälittäjien väitteet kovasta kysynnästä, koska toteutuneiden kauppojen määrän kasvu on noin valtavaa, sanoo rekisteripäällikkö Taisto Toppinen Maanmittauslaitoksesta.

Kauppojen määrä on kasvanut koko maan tasolla 47 prosenttia ja keskihinta noussut 21 prosenttia.

– Saamieni tietojen mukaan markkinoilla ei tule myyntiin niin paljon mökkejä kuin on kysyntää. Nyt kannattaa laittaa mökki myyntiin, jos on vähänkin sellaisia ajatuksia tai itse käyttää mökkiä vain vähän. Tämä kuuma markkinatilanne ei tule jatkumaan vuosia, Taisto Toppinen kertoo.

Tiedot ilmenevät Maanmittauslaitoksen ylläpitämästä kiinteistöjen kauppahintarekisteristä. Mökkikauppa on erityisen vilkasta Etelä-Savossa. Tilastotiedot ja kasvaneet mediaanihinnat eivät kuitenkaan ehkä auta yksittäistä myyjää tai ostajaa.

– Uskon, että moni hakee hyvää tonttia itselleen sopivalta etäisyydeltä, jolloin rakennusten kunnolla ei ole niin väliä, koska rakennukset voidaan purkaa ja korvata nykyaikaisella loma-asunnolla. Tällaisen kohteen voi saada aika edullisestikin, Toppinen toteaa.

Lue myös: Rantamökkien hinnat kääntyivät nousuun – kiinteistökauppojen määrä kasvoi koronasta huolimatta

Kommentoi Facebookissa