Keskusrikospoliisin tutkima kunnallispolitiikan korruptioepäily syyteharkintaan – epäiltynä kolme henkilöä

Keskusrikospoliisin esitutkinta on saatu päätökseen, ja asia on siirretty Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastoon syyteharkintaa varten.

Keskusrikospoliisin esitutkinta on saatu päätökseen, ja asia on siirretty Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastoon syyteharkintaa varten. (Kuva AOP)

Vantaan korruptioepäilyssä kyse on törkeästä lahjuksen ottamisesta ja virka-aseman väärinkäyttämisestä.

KORRUPTIO Keskusrikospoliisi on selvittänyt Vantaan kunnallispolitiikkaan liittyvää korruptioepäilyä. Esitutkinta on saatu päätökseen, ja asia on siirretty Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastoon syyteharkintaa varten.

Esitutkinnan perusteella epäillyt rikokset ovat törkeä lahjuksen ottaminen, virka-aseman väärinkäyttäminen ja törkeä lahjuksen antaminen.

Viime huhtikuussa Vantaan entinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja, kokoomuksen Tapani Mäkinen ilmoitti sosiaalisessa mediassa poliisin tutkivan häneen kohdistuneita lahjus- ja virkarikosepäilyjä. Mäkinen irtisanoutui myös oikeusministeri Antti Häkkäsen erityisavustajan tehtävästä.

Tapani Mäkinen kiistää tänään STT:lle syyllistyneensä rikokseen. Kokonaisuudessa on epäiltynä kolme henkilöä, joiden henkilöllisyyttä KRP ei vahvista.

Lue myös: Oikeusministeri Antti Häkkänen: – ”Suomessa esiintyy rakenteellista ja vaikeammin havaittavaa korruptiota”

Kommentoi Facebookissa