Kilpailutettu kulutusluotto voi yllättää edullisuudellaan

Kuva Unsplash

Kulutusluotot kilpailuttamalla lainanhakija löytää mahdollisimman edulliset lainat vaivattomasti.

Vakuudettomien kulutusluottojen suosio on jatkanut kasvuaan viime vuodet. Runsaasta tarjonnasta johtuen lainojen ehdot voivat poiketa huomattavasti toisistaan. Esimerkiksi saman suuruisten ja kestoisten lainojen korot ja muut kulut voivat vaihdella suuresti lainantarjoajasta riippuen. Voit sitoutua lainaan jopa vuosiksi, siksipä lainojen kilpailuttaminen on erityisen hyödyllistä. Myös nopea kulutusluotto voidaan saada edullisemmin, jos se kilpailutetaan ensin.

Mitä kulutusluottojen kilpailuttaminen tarkoittaa käytännössä?

Kilpailuttaminen kannattaa aina sisällyttää lainanhakuprosessiin, jotta lopputulos olisi mahdollisimman hyvä lainanhakijalle. Kilpailuttaminen tarkoittaa käytännössä lainavertailua, jossa vertaillaan eri lainavaihtoehtoja keskenään.

Tarjolla olevat lainavaihtoehdot perustuvat haettuun lainasummaan, toivottuun takaisinmaksuaikaan ja lainanhakijan tilanteeseen. Ne otetaan huomioon vaihtoehtoja muodostaessa ja tulokset annetaan niiden perusteella. Tällöin lainatarjoukset on räätälöity lainanhakijalle ja ne ovat mahdollisimman relevantteja.

Miksi kulutusluoton kilpailuttaminen kannattaa?

Kulutusluoton kilpailuttaminen kannattaa monesta syystä. Se tuo etuja lainanhakijalle, joka haluaa löytää itselleen ja tilanteeseensa mahdollisimman sopivan lainan mahdollisimman edullisesti. Runsas tarjonta johtaa usein sekavaan tilanteeseen, jossa lainanhakijalla on liikaa vaihtoehtoja. Vaihtoehdoista ei usein ole helppo saada selvää, jolleivat rahoitustuotteet ja niiden erot ole tuttuja.

Kilpailuttaminen auttaa lainanhakijaa löytämään itselleen edullisimmat ja sopivimmat lainat. Menetelmä on tehty helpoksi ja selkeäksi. Lainavertailu tarjoaa lainanhakijalle sopivimmat vaihtoehdot, joita voi vertailla ja tutkailla kaikessa rauhassa.  Vertailu ei sido lainanottoon ja tarjoaa hyödyllistä tietoa lainavaihtoehdoista päätöksenteon tueksi. Tarkoituksena on auttaa kuluttajaa tekemään parempia taloudellisia päätöksiä.

Kulutusluoton saanti voi helpottua vertailulla

Lainoja tarjoillaan erilaisilla ehdoilla pankeista ja rahoitusyhtiöistä riippuen. Ehdot vaihtelevat jonkin verran keskenään, eikä lainanhakija välttämättä täytä jokaisen pankin asettamia vaatimuksia.

Tästä huolimatta toinen pankki saattaa tehdä lainanhakijalle tarjouksen. Tämän takia lainanhakijan kannattaa hakea lainatarjouksia mahdollisimman monesta paikasta, samanaikaisesti.

Kulutusluoton ehdot ja kustannukset

Kulutusluoton ehdot esitetään lainasopimuksessa. Kun lainanhakija hyväksyy lainatarjouksen allekirjoittamalla sen sähköisesti, sitoutuu hän noudattamaan lainan ehtoja. Ehdot liittyvät esimerkiksi lainan kustannuksiin ja takaisinmaksuaikaan. Kustannuksia ovat esimerkiksi korko, avaus- ja tilinhoitomaksu. Lainaan voidaan ujuttaa muitakin kustannuksia, kuten tilinavausmaksu ja tilinhoitokustannukset. Ne eroavat pankkikohtaisesti, joka arvioi lainanhakijan profiilia ja siihen liittyviä riskejä.

Kulutusluoton kilpailuttaminen auttaa haravoimaan lainavaihtoehtoja, joilla on lainanhakijan näkökulmasta suotuisat ehdot. Mitoittamalla lainan omaan talouteen sopivaksi, voidaan sen takaisinmaksu myös todennäköisesti hoitaa sujuvammin ilman ikäviä yllätyksiä.

Artikkeli on yhteistyökumppanimme tuottamaa sisältöä

Kommentoi Facebookissa