Kimi Räikkönen jatkaa nollakerhossa – tallin tilanne on todella karu

Kimi Räikkönen kilpailee Alfa Romeo-tallissa

Kimi Räikkönen kilpailee Alfa Romeo -tallissa. (Kuva AOP)

Kimi Räikkösen tunnelmat eivät olleet Unkarin F1-kilpailun jälkeen korkealla. Haastattelu oli ohi kymmenessä sekunnissa.

FORMULA 1 Kimi Räikköselle Unkarin F1-kisaviikonloppu oli umpisurkea. Aika-ajoissa hänen sijoituksensa oli 20:s eli viimeinen. Kilpailun tuloksissa Räikkönen oli 15:s.

Kolmen osakilpailun jälkeen Räikkösen pistetili näyttää nollaa. Kimille seuraa nollakerhossa tekevät Nicholas Latifi, Romain Grosjean ja George Russell.

Unkarin kisan jälkeen Räikkönen ei ollut juttutuulella. C Moren haastattelussa hän ilmaisi tuntemuksiaan vain kymmenen sekunnin verran.

– Viikonloppu oli katastrofi. Meidän täytyy yksinkertaisesti tehdä asioita paremmin ja autosta nopeampi, Räikkönen sanoi ja häipyi.

Alfa Romeon auto ei vakuuttanut talven testeissä. Heikko kilpailukyky oli täysin odotettavissa.

Vielä viime kaudella varsinkin alkukaudesta Alfa Romeolla taisteltiin kuitenkin pisteistä lähes jokaisessa kilpailussa. Nyt Alfa Romeo on Williamsin ohella Formula ykkösten kellariosastolla.

Juttuvinkki: Lewis Hamilton tuhosi Heikki Kovalaisen F1-uran

Alfa Romeon tallipomo Frederic Vasseur väitti, ettei auton kilpailukyky ole niin huono kuin viikonlopun tuloksista voisi päätellä.

– Tulos oli pettymys, mutta dataa katsottaessa oli varsin selvää, että automme oli kilpailukykyisempi, mitä lopputulokset osoittavat. Meillä oli vauhtia haastaa lähimmät kilpailijamme ja muutamia nopeampia autoja, mutta olimme epäedullisissa lähtöasemissa, Vasseur sanoi Alfa Romeon tiedotteessa.

Todellisuudessa Alfa Romeon tilanne on karu. Tämän kauden auto on epäonnistunut tekele ja surkeutta lisäävät Ferrarin voimayksikön ongelmat. Tehoja ei saada irti tarpeeksi, mikä näkyy myös Ferrarin tehdastallin sekä Haas-tallin heikoissa tuloksissa.

Räikkösen osalta kausi tulee olemaan tuskaista tervanjuontia. Pistesija on Alfa Romeon autolla jo iso saavutus.

Räikkösen sopimus Alfa Romeon kanssa on katkolla vuoden lopussa. Alfa Romeollakaan ei ole ensi kaudeksi sopimusta kilpailemisesta Formula ykkösissä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valtteri Bottas epäonnistui Unkarissa – hämmästeli starttiaan

Kommentoi Facebookissa