Kimi Räikkönen voi olla kymmenien miljoonien arvoinen sijoitus – ”Pitää Alfaa yksin keskikastissa”

Alfa Romeon kuljettajat Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi

Alfa Romeon kuljettajat Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi. (Kuva AOP)

Kauden kymmenessä kisassa Kimi Räikkönen on saavuttanut seitsemän pistesijaa.

FORMULA 1 Kimi Räikkönen ajoi viime sunnuntaina vahvasti Silverstonen F1-osakilpailussa. Räikkönen lähti kisaan 12. ruudusta, mutta tuli maaliin kahdeksantena napaten neljä arvokasta pistettä.

Räikkönen ajoi aika lailla maksimisuorituksen, joka Alfa Romeon autolla oli saavutettavissa. Suoranopeuksissa autossa on puutteita, joten kahdeksatta tilaa voi pitää suorastaan erinomaisena saavutuksena.

Sky Sportsilta irtosikin kehut Räikköselle.

– Varmaa ajamista Kimi Räikköseltä, joka pitää Alfa Romeota yksin keskikastissa. Räikkönen ajoi kahdeksanneksi ja otti tallille tärkeitä pisteitä. Räikkönen hävisi aika-ajossa tallikaverilleen Antonio Giovinazzille, mutta kisassa kuitenkin peittosi hänet, Sky Sportsilla arvioitiin.

Räikkönen on MM-sarjassa kahdeksantena. Kauden kymmenessä kisassa hän on saavuttanut seitsemän pistesijaa. Se on ylittänyt odotukset, koska Alfa Romeon kilpailukaluston tasoa ei kausiennakoissa arvioitu kaksiseksi.

Valmistajien pisteissä Alfa Romeo on kuudentena. Tallin 26 pisteestä Räikkönen on saavuttanut 25. Kimin tallikaveri Antonio Giovinazzi oli Itävallan kisassa kymmenes ja saavutti silloin uransa ensimmäisen MM-pisteen.

Giovinazzi ajoi Silverstonessa ulos rengasrikon takia. Hän oli peitonnut Räikkösen aika-ajoissa, mutta kisassa Räikkönen nousi hänen edelleen heti startissa.

– Olin varsin lähellä Kimiä kisassa ja meillä oli samanlaiset strategiat. Olisin voinut olla lähellä pisteitä, mutta voimme olla tyytyväisiä suoritukseemme. Teimme hyvän tuloksen tiiminä ja otimme jälleen askeleen eteenpäin, Giovinazzi kommentoi.

Joka tapauksessa pistemenestys on toistaiseksi ollut Alfa Romeolla täysin Räikkösen varassa. Räikkösen pisteet voivat olla Alfa Romeolle myös kymmenien miljoonien eurojen arvoisia.

Formula ykkösissä talleille maksettavat bonukset määräytyvät merkkimestaruuspisteiden sijoitusten mukaan. Tällä hetkellä talli on kuudentena ja kuutostila lopullisessa pistetaulukossa toisi Alfa Romeolle kymmeniä miljoonia enemmän kuin esimerkiksi yhdeksäs tila.

Räikkönen tienaa Alfa Romeolla nelisen miljoonaa euroa kaudessa. Hän lieneekin palkkansa arvoinen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valtteri Bottaksella karu savotta mestaruustaistossa – tuuriakaan ei mukana

Kommentoi Facebookissa