Kiristystä, vapaudenriistoa, perätön väite raiskauksesta – pariskunnalle vankeutta

Pariskunta yritti kiristää asunnossaan olleelta mieheltä rahaa uhkaamalla tehdä rikosilmoituksen raiskauksesta. (Kuvituskuva Fotolia)

Nainen sai ehdollisen, mies ehdottoman vankeusrangaistuksen.

TUOMIO Nokialainen pariskunta on tuomittu vankeusrangaistukseen kiristyksen yrityksestä ja vapaudenriistosta. Pariskunta yritti kiristää heidän asunnossaan olleelta mieheltä rahaa uhkaamalla tehdä rikosilmoituksen raiskauksesta. Huonostihan siinä kävi – pariskunnalle.

Kolmekymppisen nokialaispariskunnan asunnossa oli vieraisilla tuttava mies. Asunnossa ryypättiin kiljua, ja vieras sammui sohvalle. Hän heräsi siihen, kun isäntäväki alkoi syyttää häntä rahojen varastamisesta.

Mieheltä vaadittiin ensin 50 euroa, sitten 500 euroa. Pariskunta käski miehen lainata tai varastaa rahat. Pariskunta uhkasi tehdä rikosilmoituksen raiskauksesta, jos rahoja ei tipu. Mistäpä mies olisi edes teoriassa voinut lainata tai varastaa rahaa, kun hän oli pariskunnan asunnossa.

Kun rahoja ei löytynyt, mies pakotettiin vessaan ja määrättiin pysymään siellä. Sitten nainen soitti hätäkeskukseen ja teki ilmoituksen raiskauksesta. Kun poliisi tuli paikalle, virkavaltaa ei haluttu päästää asuntoon. Poliisi kuuli meteliä vessasta, tunkeutui asuntoon ja vapautti vessaan teljetyn miehen. Vapaudenriisto kesti 3–4 tuntia.

Kuulusteluissa miespuolinen syytetty väitti, että hän näki järkyttävän tapahtuman eli raiskauksen. Sen jälkeen vierailulla ollut mies olisi juossut kondomi sukupuolielimessään ulos asunnosta. Ristiriita tässäkin. Jos mies juoksi ulos asunnosta, minkä takia poliisi löysi hänet asunnon vessasta?

Tampereen yliopistosairaalassa tutkittiin sekä raiskauksesta epäilty mies että uhriksi tekeytynyt nainen. Mitään merkkejä raiskauksesta ei löytynyt. Väite oli perätön.

Pariskunnalle tuli syyte kiristyksen yrityksestä ja vapaudenriistosta. Kumpikin kiisti syyllistyneensä rikokseen. Käräjäoikeus päätyi toisella kannalle, ja 30-vuotias nainen tuomittiin kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja 32-vuotias mies kuuden kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Lue myös: Pariskunta tekaisi väitteen raiskauksesta – miestä kiristettiin ja vapaus riistettiin

Kommentoi Facebookissa