Kirjamessut siirtyvät ensi vuodelle – tänä syksynä voi tutustua uuteen verkkotapahtumaan

Turun sekä Helsingin kirjamessut siirtyvät ensi vuoden lokakuuhun.

Turun sekä Helsingin kirjamessut siirtyvät ensi vuoden lokakuuhun. (Kuva Jere Satamo)

Kirjallisuustapahtumia ei ollut mahdollista toteuttaa poikkeuksellisena syksynä täysipainoisesti.

KIRJAMESSUT Tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan viettävä ja alun perin lokakuun alussa järjestettäväksi suunniteltu Turun kirjamessut siirtyy ensi vuoden lokakuuhun, ne järjestetään seuraavan kerran 1.-3.10.2021 Turun Messukeskuksessa.

Koronapandemian aiheuttamien vaikutusten vuoksi tapahtumaa ei voida toteuttaa täysipainoisesti ja Turun Kirjamessujen erityiselle luonteelle sopivasti aikaisemmin. Myös tapahtumajärjestäjän näytteilleasettajille ja ohjelmatuottajille tekemän kyselyn mukaan eniten kannatusta sai siirto vuoden päähän.

Tämän vuoden teemaksi valittu musiikki on pääteema ensi vuoden tapahtumassa. Ajankohtaisteemat julkistetaan vuoden 2021 alussa. Turun Kirjamessujen kanssa samaan ajankohtaan siirtyy näin myös Turun Ruoka- ja Viinimessut.

Juttuvinkki: Finlandia-palkintojen diktaattorit valittiin – kaunokirjallisuuden voittajan valitsee kapellimestari Hannu Lintu

Samoin Helsingin Kirjamessut 2020 siirtyy ensi vuodelle. Kävijämäärältään suurta, ohjelmaltaan laajaa ja pitkäjänteistä työtä vaativaa kirjallisuustapahtumaa ei ollut mahdollista järjestää nyt poikkeuksellisena syksynä sellaisena, kuin Helsingin Kirjamessut mielletään.

Tänä vuonna järjestetään kuitenkin uusi Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuma 22.– 25.10.2020. Verkossa järjestettävillä messuilla on ohjelmalla suuri rooli. Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi on jo tarttunut toimeen.

– Saimme tänä vuonna yli 1400 ohjelmaehdotusta, joista olemme kevään aika työstäneet ohjelman kirjamessujen 15 lavalle. Työ ei valu hukkaan. Kokoamme verkkomessuille ohjelman, joka kattaa kirjallisuuden eri genret, suuret tähdet, uutuudet sekä yhteiskunnalliset keskustelut. Tänä vuonna ohjelman teemana on tulevaisuus.

Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut vuosittain yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa. Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on Suomen Antikvariaattiyhdistyksen kanssa järjestettävät Antikvaariset Kirjamessut sekä Levymessut ja Postimerkkimessut.

Seuraavan kerran Helsingin Kirjamessut järjestetään 28.–31.10.2021 Messukeskuksessa Helsingissä. Samanaikaisesti järjestetään Viini & Ruoka -tapahtuma.

Lue myös: Suomen vanhimpien sanojen ikä on yli 1500 vuotta – sanojen kala, juoda ja jumala alkuperä löytyy nyt verkkosanakirjasta

Kommentoi Facebookissa