Kirjanpitäjälle kallis lasku – laiminlöi tehtävänsä ja haukkui asiakkaansa

Kaiken kaikkiaan kirjanpitäjälle tuli maksettavaa yli 14 000 euroa. (Kuvituskuva Fotolia)

Nainen tuomittiin kirjanpitorikoksesta, luottamusaseman väärinkäytöstä ja kunnianloukkauksesta.

KIRJANPITORIKOS Tamperelainen kirjanpitäjä on saanut roimat sakot, kun hän jätti hoitamatta asiakkaansa kirjanpidon. Kaiken lisäksi hän haukkui Facebookissa asiakkaansa pystyyn. Tuomio tuli myös kunnianloukkauksesta.

Tamperelainen kauneusalan yritys tilasi kirjanpidon paikalliselta toimistolta. Asiaa ryhtyi hoitamaan päälle kuusikymppinen naispuolinen kirjanpitäjä. Tehtävät kuitenkin jäivät kokonaan tai osittain hoitamatta. Kauneusyritys joutui vaikeuksiin. Yrittäjä ei tiennyt velvoitteitaan, ja laskuja jäi maksamatta. Firma päätyi Kauppalehden protestilistalle ja perintätoimistojen toimenpiteiden kohteeksi. Lopulta yritys ajautui konkurssiin.

Tehtävänsä laiminlyönyt kirjanpitäjä sai syytteen kirjanpitorikoksesta ja luottamusaseman väärinkäytöstä. Kunnianloukkaussyyte tuli siitä, kun kirjapitäjä haukkui somessa asiakkaansa lyttyyn. Hän väitti, että firman asiat ovat niin solmussa, ettei niistä ota kukaan selvää, ja yrittäjä on niin loppuun palanut, ettei kykene hoitamaan yritystään.

Kirjanpitäjä tuomittiin maksamaan kauneusfirman konkurssipesälle laskujen perintä- ja viivästyskuluja sekä sotkun selvittelystä 2200 euroa. Pesän oikeudenkäyntikuluja tuli maksettavaksi 1883 euroa, ja yrittäjän oikeuskuluja 3327 euroa. Somessa haukuttu yrittäjä saa korvauksia 2000 euroa.

Lisäksi kirjanpitäjälle tuli roimat sakot. Hänelle tuomittiin kirjanpitorikoksesta, luottamusaseman väärinkäytöstä ja kunnianloukkauksesta 80 kappaletta 59 euron päiväsakkoja, eli yhteensä 4720 euroa. Kaiken kaikkiaan kirjanpitäjälle tuli yli 14 000 euron lasku.

Lue myös: Kaksikko tilasi 50 matkapuhelinta ja älylaitetta yhtiön nimissä – laitteet jäivät maksamatta ja kadoksiin

Kommentoi Facebookissa