Kirjaston tuulikaapin putkimiespommin tekijät ovat 14-15-vuotiaita – ”Poliisi ei epäile terroristista tarkoitusta”

Poliisi on kuullut Lapuan kirjastossa räjähtäneen kotitekoisen pommin tekijöitä. (Kuvituskuva Poliisi)

Yksi nuorista oli huudellut Pride-tapahtumaan osallistuville ihmisille alatyylisiä ilmaisuja.

VAHINGONTEKO Pohjanmaan poliisi on tavoittanut neljä nuorta, joiden epäillään liittyvän maanantaina 4. heinäkuuta Lapuan kirjaston tuulikaapissa räjähtäneeseen niin kutsuttuun putkimiespommiin. Nuoria on kuultu asiassa.

Epäillyt ovat paikkakuntalaisia 14–15-vuotiaita nuoria. Tutkinnassa ilmi tulleiden tietojen perusteella poliisi ei epäile, että teko olisi tehty terroristisessa tarkoituksessa tai että se olisi suunnattu Pride-tapahtumaa vastaan. Nuorten epäillään aiemmin aiheuttaneen kirjastossa häiriötä ja heidät oli poistettu paikalta.

Tutkinnassa on tullut ilmi, että yksi nuorista oli huudellut samalla alueella liikkuneille Pride-tapahtumaan osallistuville ihmisille alatyylisiä ilmaisuja. Tämä huutelu oli osoitettu selkeästi tapahtumaa järjestäviä ja siihen osallistuvia kohtaan. Huutelu on ollut uhkaavaa ja vihamielistä.

Poliisi on tehnyt asiassa yhteistyötä lastensuojeluviranomaisten kanssa. Rikosoikeudellisessa vastuussa olevien yli 15-vuotiaiden osalta asian tutkinta jatkuu vahingontekona, vaaran aiheuttamisena ja laittomana uhkauksena.

Poliisi on näkyvästi esillä lauantaina 9.7. Lapualla järjestettävässä Lapua Pride -ulkotilaisuudessa turvaamassa yleistä järjestystä ja turvallisuutta.

Lue myös: Pride-lippujen polttaminen selvisi – miehet kyllästyivät seksuaalivähemmistöjen liialliseen esilläoloon

Kommentoi Facebookissa