Kiuru lähetti kirjeen EU:n terveyskomissaarille – ”Muualle kuin EU-alueelle on pystytty toimittamaan reilusti rokotteita”

– Pyydän jatkamaan vahvaa painostusta yhtiöitä kohtaan koskien toimitusten aikatauluja, ministeri Krista Kiuru kirjoittaa.

– Pyydän jatkamaan vahvaa painostusta yhtiöitä kohtaan koskien toimitusten aikatauluja, ministeri Krista Kiuru kirjoittaa. (Kuva Valtioneuvoston kanslia)

Ministeri Krista Kiuru vaatii EU:lta toimia rokotustoimitusten varmistamiseksi.

KORONAVIRUS Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru korostaa Euroopan komission terveyskomissaari Stella Kyriakidesille lähettämässään kirjeessä, että ei hyväksy nykytilannetta, missä muualle kuin EU-alueelle on pystytty toimittamaan reilusti rokotteita samalla, kun toimitukset EU-maihin ovat viivästyneet.

Kiuru huomauttaa, että yleisön ja median taholta on esitetty paljon kritiikkiä koronarokotteen vähäisestä saatavuudesta sekä rokotuskampanjan hitaasta käynnistymisestä EU-maissa.

– Pyydän jatkamaan vahvaa painostusta yhtiöitä kohtaan koskien toimitusten aikatauluja, Kiuru kirjoittaa.

Kirjeessään Kiuru tähdentää, että rokotteiden turvallisuutta ei saa missään kohtaa vaarantaa. Samalla ministeri Kiuru kiittää EU:n julkisista varoista maksettavaa tukea rokotevalmistuksen nopeuttamiselle.

Hän kuitenkin vaatii tuelle myös konkreettista vastinetta, jonka tulisi näkyä rokotetoimitusten nopeutumisena.

Lue myös: Koko kansan koronarokotukset voivat venyä loppuvuoteen – rokotteiden tuotannoissa ja luvissa viivästyksiä

Kommentoi Facebookissa