Kohujoukkue Tappara väsyi Turussa – ”Huomasi kyllä, että oli väsynyt joukkue”

Tappara juhlii maalia

Tappara juhlii maalia. (Kuva AOP)

Rajussa julkisuusmankelissa olevaa Tappara uhkaa putoaminen kuuden joukosta.

JALKAPALLO Koronapiittaamattomuuskohujen keskellä olevan Tapparan paikka kuuden joukossa SM-liigassa on vaakalaudalla. Lauantaina Tappara hävisi Turussa TPS:lle 2-4.

Samalla Tappara putosi jo sarjataulukossa kahdeksanneksi ja joutuu taistelemaan vielä tosissaan paikasta kuuden parhaan joukossa.

Tappara sai otteluun kammoalun, kun TPS karkasi jo vajaassa neljässä minuutissa kolmen maalin karkumatkalle.

– Shokkihoitoa oli tietysti tuo alku, kun siinä heti oli 3-0 taulussa. Siinä on joukkue aina sellaisessa tilassa, että se voi siitä lähteä huonompaan suuntaan tai sitten se voi lähteä siitä parempaan suuntaan. Saatiin siihen onneksi hyvät maalit ja sitten siitä tulikin maalin peli, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Peli oli tiukkaa loppuun saakka, mutta lopulta Tapparan bensa loppui.

– Oli siinä molemmilla tietysti paikkoja. Maalivahdit pelasivat tänään huippupelin, mutta harmittavasti ei enää sen kahden maalin jälkeen saatu kiekkoa verkkoon. Kolmannessa erässä huomasi kyllä, että oli väsynyt joukkue. Ei saatu sellaista takaa-ajoa, mitä olisi pitänyt saada, Tapola linjasi.

Tappara on ollut viime päivinä rajussa julkisuusmankelissa. Seuran urheilutoimenjohtaja Jukka Rautakorpi puolestaan päästi kaksi seuran U20-pelaajaa harjoittelemaan harjoitushalliin, vaikka heillä oli todettu koronatartunta. Tapparan tshekkimaalivahti Dominik Hrachovina on taas jaellut koronaa vähätteleviä päivityksiä sosiaalisessa mediassa ja todennut median olevan virus.

TPS vankisti entisestään asemaansa SM-liigan kolmosena.

– Iso voitto. Jokainen voitto on meille iso voitto, TPS:n päävalmentaja Raimo Helminen totesi lehdistötilaisuudessa.

TPS aloitti ottelun vahvasti ja meni jo reilussa kolmessa minuutissa kolmen maalin johtoon. Sen jälkeen Tappara heräsi ja pelistä tuli lopulta ihan tasainen.

– Saimme varmaan ansaitsemattomasti liian hyvän lähdön peliin. Siitä se sitten karkasi, eikä me oikein saatu sitten kuitenkaan otetta siihen peliin. Tapparalla oli omat mahdollisuutensa ihan täysin. Peli olisi voinut kääntyä suuntaan, jos toiseen, Helminen linjasi.

Kolmas erä oli TPS:ltä vahva. Siihen oli Raipekin tyytyväinen.

– Jos nyt johonkin ollaan ihan tyytyväisiä, niin kolmanteen erään. Se meni johtoasemassa ihan hyvin. Muutama typerä pelaaminen tuli meiltä, mutta kokonaisuutena siihen voi olla jotenkin tyytyväinen.

Suurin yllätys nähtiin Jyväskylässä, missä JYP kaatoi Oulun Kärpät 4-2. Kärpät romahti 2-0 -johtoasemasta.

JYP jatkaa sarjassa viimeisenä. Kärpät on nyt sijalla neljä.

Kouvolassa juhli Ässät. Se voitti KooKoon 2-1-lukemin. Ässät on nyt sijalla 11. KooKoo on sijalla yhdeksän.

Ässien kausi näyttäisi päättyvän runkosarjaan. Sen pistekeskiarvo on nyt 1,24. Kymmenettä sijaa miehittävällä Vaasan Sportilla keskiarvo on 1,38.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Sysimusta kevät – SM-liigan kautta uhkaa täysi katastrofi

Kommentoi Facebookissa