Kohupoliitikko haastoi entisen puolueensa oikeuteen – ”Kyllä minä sinne muutaman tonnin kipurahan laitoin”

Terhi Kiemunki vielä silloin kun asiat olivat hyvin, Veltto Virtasen kanssa Tampereen Keskustorilla vaalityötä tekemässä.

Terhi Kiemunki vielä silloin kun asiat olivat hyvin, Veltto Virtasen kanssa Tampereen Keskustorilla vaalityötä tekemässä. (Kuva Päivän Lehti)

Monen kohun keskipisteessä ollut Terhi Kiemunki haastoi perussuomalaiset oikeuteen.

HAASTE Entinen perussuomalainen Terhi Kiemunki on haastanut Tampereen perussuomalaiset käräjille. Kiemunki erotettiin viime kesänä perussuomalaisten valtuustoryhmästä. Erottamisen syynä oli se, että Kiemungin väitettiin osallistuneen äärioikeiston kesäleirille.

Terhi Kiemungin mukaan valtuustoryhmästä erottaminen tapahtui laittomasti. Hänelle ei annettu huomautusta tai varoitusta ennen erottamista, niin kuin sääntöjen mukaan olisi pitänyt. Erottamiseen liittyi muutakin hämärää Kiemungin mukaan.

– Erottajana oli konklaavi, joka ei ollut sääntöjen mukainen. Pöytäkirjan mukaan siellä oli kahdeksan äänioikeutettua. Kuitenkin äänestystulos oli 7–3, eli yhteensä kymmenen, Kiemunki sanoo.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan äärioikeiston leirillä ammuskeltiin maalitauluja, joissa oli ministereiden kuvia. Kiemunki kiistää olleensa leirillä.

Aiotko esittää erottamisen johdosta korvausvaatimuksia?

– Kyllä minä sinne muutaman tonnin kipurahan laitoin, Kiemunki sanoo.

Tampereen perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Lassi Kaleva kuulee kertomansa mukaan asiasta ensimmäisen kerran toimittajalta.

– Olen erittäin yllättynyt asioiden saamasta käänteestä, Lassi Kaleva sanoo.

– Tutustutaan asiaan ja toimitaan sen mukaisesti. Varmasti ollaan yhteydessä lainopilliseen apuun ja katsotaan, miten edetään, Kaleva sanoo.

Terhi Kiemunki toimi aikoinaan Tampereen perussuomalaisten puheenjohtajana ja Pirkanmaan piirin varapuheenjohtajana. Hän oli myös puoluehallituksen jäsen. Hän työskenteli kansanedustaja Lea Mäkipään eduskunta-avustajana.

Vuonna 2016 Terhi Kiemunki sai 450 euron sakot kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Käräjäoikeuden tuomion mukaan Kiemunki oli blogikirjoituksessaan loukannut muslimeja.

Lue myös: Poliisi ei tutki Husun rikosilmoitusta Jussi Halla-ahon twiitistä – ”Julkinen debatti, jonka itse käynnistänyt”

Kommentoi Facebookissa