Koiravaljakkojoukkueen kohtalokas kilpailumatka – kuolleita koiria turkulaisen huoltoaseman pihalla

Valjakkokisaan osallistuneen joukkueen koirahäkkien luukut oli laivan autokannella jouduttu pitämään kiinni.

Valjakkokisaan osallistuneen joukkueen koirahäkkien luukut oli laivan autokannella jouduttu pitämään kiinni. (Kuvituskuva Fotolia)

Venäjälle palaamassa ollut koiravaljakkojoukkue oli osallistunut Ruotsissa valjakkokilpailuihin.

ELÄINSUOJELURIKOS Turun hätäkeskus sai ilmoituksen, että Turun Pansiontiellä olevalla huoltoaseman pihalla oli useita koiria kuolleena.

Paikalle tulleelle poliisipartiolle selvisi, että Venäjän koiravaljakkojoukkue oli osallistunut Ruotsissa valjakkokilpailuihin. Ryhmän tarkoituksena oli mennä takaisin Venäjälle ja joukkueen jäsenet yrittivät elvyttää kahta koiraa.

Koiria oli kuljetettu koirahäkeissä laivan autokannella. Koirahäkkien luukut oli autokannella jouduttu pitämään kiinni ja auton lavalla olleissa häkeissä olevat koirat olivat mahdollisesti kärsineet lämpöhalvauksesta.

Poliisipartio ilmoitti tapahtuneesta Turun kaupungin valvontaeläinlääkärille, joka myös itse tuli tapahtumapaikalle. Sekä kuolleet että elävät koirat siirrettiin eläinlääkäriasemalle Raisioon, missä elvytystä vaativien koirien hoitoa jatkettiin ja muiden koirien kuntoa tarkastettiin. Kuolleet koirat lähetetään Eviraan tutkittavaksi.

Kuljetuksessa oli ollut 13 koiraa josta kolme oli menehtynyt kuljetuksen aikana ja kaksi elvytyksestä huolimatta. Yhden koiran kunto on erittäin kriittinen ja se tullee kuolemaan. Poliisi tutkii asiaa eläinsuojelurikoksena.

Kommentoi Facebookissa