Kolme murtoa samaan metallifirmaan – poliisikoira otti lopulta kiinni yhden epäillyistä

Poliisin koirapartiot ovat tehokkaita eksyneiden sekä pakomatkalla olevien etsinnöissä.

Poliisin koirapartiot ovat tehokkaita muun muassa eksyneiden sekä pakomatkalla olevien etsinnöissä. (Kuvituskuva Fotolia)

Omaisuusrikosten sarja on selviämässä ja asiakokonaisuudessa on yhdeksän epäiltyä.

OMAISUUSRIKOKSET Lounais-Suomen poliisi on tutkinut laajaa asiakokonaisuutta, jossa on ollut kiinniotettuna, pidätettynä ja vangittuna yhteensä yhdeksän epäiltyä. Tapaukset liittyvät kesän aikana Varsinais-Suomessa tapahtuneeseen omaisuusrikosten sarjaan, jonka jäljille poliisi pääsi poliisikoiran ansiokkaan työn johdosta.

Rikosvyyhti lähti purkautumaan elokuun 13. päivä, kun poliisi sai hälytystehtävän Raisioon, missä ilmoitettiin metallialan yritykseen kohdistuvasta murtoepäilystä. Tekijät lähtivät pakoon, mutta partion päästyä paikalle poliisikoira jäljitti tekopaikan läheisyydestä yhden epäillyn tekijän, joka otettiin kiinni. Yrityksen pakettiautoon lastattu omaisuus jäi tuolloin tekopaikalle.

Kyseessä oli kolmas samaan yritykseen kesän kuluessa tehty varkaus tai varkauden yritys. Kiinnioton myötä esitutkinnassa selvitettiin myös aiempia kahta tapausta ja niihin liittyviä osallisia.

Juttuvinkki: Asuntomurtautuja pakeni poliisia moottoripyörällä ja uimalla – poliisikoira otti lopulta kiinni

Sarjan ensimmäistä, kesäkuussa tapahtunutta tekoa on tutkittu törkeänä varkautena ja tuhotyönä. Metallialan yrityksestä anastettiin tuolloin arvokkaita laitteita ja työkaluja, joista osa on jo saatu takaisin. Anastetun omaisuuden kuljettamisessa käytetty, samasta yrityksestä anastettu pakettiauto löytyi Kemiönsaaresta poltettuna 9. kesäkuuta.

Keskimmäistä tekoa tutkitaan varkautena ja viimeistä törkeän varkauden yrityksenä ja moottorikulkuneuvon käyttövarkautena. Kaikkien kolmen teon osalta on tai on ollut vangittuna yhteensä neljä epäiltyä. Lisäksi asiakokonaisuudessa on ollut kiinniotettuna tai pidätettynä viisi muuta henkilöä, joita epäillään muun muassa törkeästä kätkemisrikoksesta, kätkemisrikoksesta, kätkemisrikkomuksesta ja huumausainerikoksista.

Tutkinnan yhteydessä on löytynyt muun muassa anastettua omaisuutta, joka liittyy Turun Tilhenkadulla tapahtuneisiin varkausrikoksiin, jotka on tehty kesäkuussa remontin alla olleisiin asuntoihin. Kokonaisuuteen lukeutuu myös elokuussa anastettu arvokas sähköpolkupyörä, joka on palautettu omistajalleen.

Lue myös: Kiinniotettava haavoitti poliisikoiraa teräaseella – koira suoritti tehtävän loppuun vammoista huolimatta

Kommentoi Facebookissa