Kolme nuorta miestä kuoli palavassa onnettomuusautossa – kirkossa suruhartaus uhrien muistoksi

Poliisin käsityksen mukaan uhrit olivat keskenään tuttuja toisilleen.

Poliisin käsityksen mukaan uhrit olivat keskenään tuttuja toisilleen. (Kuva AOP)

Pelastuslaitoksen saapuessa ei uhrien pelastamiseksi ollut enää mitään tehtävissä.

ONNETTOMUUS Rauman järjestyspoliisin partio sai hätäkeskukselta tiedon 4.9.2019 klo 23.31, että henkilöauto on ajanut ulos Kodisjoentiellä. Hätäkeskus kertoi, että autossa oli kolme henkilöä ja auto palaa. Partio oli paikalla kuusi minuuttia tehtävän saamisesta, jolloin ulosajanut henkilöauto oli jo täyden palamisen vaiheessa eikä auton lähelle pystynyt menemään kuumuuden ja liekkien vuoksi.

Partion saapuessa paikalla oli myös sivullisia henkilöitä, joiden puhuttamisessa selvisi, etteivät he olleet nähneet ulosajoa. Sivullisten kertomana selvisi, että autossa oli sisällä kolme henkilöä eikä kukaan päässyt poistumaan autosta. Yksi sivullisista oli yrittänyt suorittaa pelastustoimia siinä kuitenkaan onnistumatta.

Pelastuslaitos saapui paikalle nopeasti poliisin jälkeen ryhtyen sammuttamaan palavaa autoa. Uhrien pelastamiseksi ei kuitenkaan ollut mitään enää tehtävissä.

Poliisin suorittamassa paikkatutkinnassa selvisi, että kyseinen auto oli ajanut Kodisjoentietä Rauman suunnasta ja suistunut luisuun suoran tieosuuden jälkeen oikealle kaartuvassa mutkassa. Auto oli luisunut piennarta pitkin sen reunalle, jossa auto oli törmännyt betoniseen ojarumpuun ja puihin. Auton vaurioista ja suistumisjäljistä oli pääteltävissä, että ajoneuvo oli tullut mutkaan ylinopeutta käyttäen. Auton syttymissyy ei ole vielä poliisin tiedossa.

Onnettomuuspaikka sijaitsee Kodisjoentiellä noin 3,5 kilometriä Vasaraistentien risteyksestä Kodisjoen suuntaan. Kyseisellä tieosuudella on 80mk/h nopeusrajoitus. Kaikki autossa olleet olivat täysi-ikäisiä nuoria miehiä. Kaikkien uhrien omaiset on tavoitettu ja heille on tarjottu kriisiapua. Poliisin käsityksen mukaan uhrit olivat keskenään tuttuja toisilleen.

Poliisilla on käsitys ajoneuvon kuljettajasta ja tapausta tutkintaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksina. Lisäksi poliisi suorittaa kaikkien uhrien osalta kuolemansyyntutkinnan.

Rauman Pyhän Ristin kirkossa järjestetään tänään klo 18 suruhartaus. Kirkossa voi hiljentyä muistamaan Raumalla Kodisjoentien varrella tapahtuneen liikenneonnettomuuden uhreja ja rukoilla uhrien läheisten puolesta. Pyhän Ristin kirkossa on paikalla pappeja, diakoniatyöntekijöitä ja nuorisotyöntekijöitä keskustelua varten hartauden jälkeen.

Rauman seurakunta esittää surunvalittelut onnettomuudessa menehtyneiden läheisille. Seurakunta haluaa suruhartauden kautta tukea kaikkia raumalaisia, joita onnettomuus on koskettanut.

Lue myös: Moottoripyöräilijä törmäsi edellä ajaneeseen rekkaan – poliisi epäilee huomattavaa ylinopeutta

Kommentoi Facebookissa