Kolmipyörä yhdistää autolla ja pyörällä liikkumisen

Pyörä on varustettu kahdella akulla, joilla voi yhdellä latauksella yhteensä ajaa 70 kilometriä. (Kuva Elfit)

Erityisen avun sähköpyörä tuo ikääntyneille liikkujille.

LIIKENNE Sähköpyörämarkkinat uudistuvat, kun Saksassa suosittu saanut sähköpyörä saapuu Suomeen. Kolmipyöräinen Elfit yhdistää sähköauton ja pyöräilyn ominaisuudet. Ketjuton sähköpyörä tarjoaa monelle mahdollisuuden jättää auto kotiin ja hoitaa jokapäiväinen liikkuminen ja asiointi pyörän istuimelta.

Poljettavan sähköpyörän nopeus pelkällä moottorilla on 6 km/h. Polkemalla nopeus kasvaa jopa 20 km/h. Pyörä on varustettu kahdella akulla, joilla voi yhdellä latauksella yhteensä ajaa 70 kilometriä. Akkujen varausta voi lisätä myös ajon aikana polkemalla.

Erityisen avun sähköpyörä tuo ikääntyneille liikkujille.

– Olemme käyneet useita neuvotteluja pyörien hankkimisesta esimerkiksi palvelutaloihin. Myös ulkomaiden lämpimiin lomakohteisiin Elfit-pyörä antaa liikkumiseen uusia mahdollisuuksia tutustua ympäristöön ja nähtävyyksiin, sanoo Elfitin maahantuojan vaasalaisen Lasermark Oy:n toimitusjohtaja Olli Saarniaho.

Elfitiä valmistaa Stuttgartissa perheyritys Richard Fischer GmbH.

– Isoisänsä yritystä johtavan toimitusjohtajan Harry Fischerin äiti on suomalainen, joten yrityksellä on luonteva yhteys aloittaa pyörien tarjoaminen myös Suomeen, Saarniaho kertoo.

Vuoden alussa Saksassa lanseerattu Elfit on jo noussut suosituksi esimerkiksi Stuttgartissa, jossa liikenteen hiukkaspäästöt ovat kasvava ongelma.

Pyörä on varustettu taakkatelineellä ja siihen on saatavissa myös laaja valikoima lisävarusteita, esimerkiksi lastenistuimet, sadesuojat ja jopa aurinkopaneeli, jolla virransaannin voi varmistaa. Sähköpyörän pituus on kaksi metriä, leveys 78 senttiä korkeus noin metrin. Pyörä painaa 55 kiloa ja sen kantokyky on 120 kiloa.

– Pyörään kehitetään koko ajan myös uusia lisävarusteita. Suomen oloja varten pyörään on tulossa myös erikoiskoteloidut akut, jotka säilyttävät varauksen hyvin myös pakkasella.

Elfit-pyörien jälleenmyyjäverkoston rakentaminen Suomessa on parhaillaan käynnissä. Pyörän kuluttajahinta tulee olemaan noin 6 500 euroa. Pyörien huolto hoituu tavallisissa pyöräliikkeissä.

Kommentoi Facebookissa