Kontinen jahtaa ensimmäistä Masters-turnausvoittoaan

John Peers ja Henri Kontinen jatkavat vahvasti Wimbledonin turnausta.

John Peers ja Henri Kontinen jatkavat vahvasti Wimbledonin turnausta. (Kuva AOP)

Tenniskausi huipentuu kahteen huipputurnaukseen, suomalainen mukana molemmissa.

TENNIS Elämänsä tenniskautta pelaava Henri Kontinen nähdään tänään Pariisin Masters-turnauksessa nelinpelin finaalissa. Kyseessä on ATP-kiertuen Masters 1000 -sarjan yhdeksäs ja viimeinen turnaus.

Kontinen on keskittynyt vuodesta 2013 lähtien pelkästään nelinpeliin, kärsittyään sitä ennen loukkaantumiskierteestä erityisesti polvensa vuoksi. Tällä kaudella parina on toiminut australialainen John Peers, jonka kanssa on löytynyt selkeästi yhteinen sävel.

Pari voitti alkukaudesta kaksi ATP 250 -turnausta ja heinäkuussa ATP 500 -tason Saksan avoimet. Lisäksi he etenivät lokakuussa Shanghain Masters-turnauksessa loppuotteluun, missä kaksikko hävisi Yhdysvaltain John Isnerille sekä Jack Sockille.

Tänään klo 16 alkavassa Pariisin finaalissa he yrittävät kääntää Shanghain kokemuksen voitoksi. Kontinen ja Peers jahtaavat ensimmäistä Masters-turnausvoittoaan ranskalaispari Pierre-Hugues Herbertiä ja Nicolas Mahutia vastaan. Isäntämaata edustava kaksikko on puolestaan voittanut Masters-turnauksen tällä kaudella jo kolmesti.

https://www.instagram.com/p/BMcFQwrB1m_/?taken-by=henrikontinen&hl=fi

Historiaa tehnyt Kontinen janoaa uusia merkkipaaluja

Pariisin Masters-finaali toimii hyvänä lämmittelynä ensi viikkoa varten. Tuolloin Kontinen ja Peers nähdään tenniskauden huipentavassa ATP-kiertueen finaaliturnauksessa Lontoossa.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalainen pelaaja pääsee ko. turnaukseen. Nelinpelissä mukaan otetaan vuosittain vain kahdeksan parasta paria.

Kesällä Kontisesta tuli Suomen ensimmäinen aikuisten grand slam -turnausvoittaja, kun hän voitti yhdessä Heather Watsonin kanssa Wimbledonin sekanelinpelin mestaruuden.

 

Kommentoi Facebookissa