Kontiolahden MM-kisojen rahoista tuli riita – minne katosivat tuotto ja katsojat?

MM-kotikisojen ilahduttavia suomalaissuorituksia oli Kaisa Mäkäräisen saavuttama MM-pronssi.

MM-kotikisojen ilahduttavia suomalaissuorituksia oli Kaisa Mäkäräisen saavuttama MM-pronssi. (Kuva AOP)

Poliisilaitos on käynnistänyt asian selvittämiseksi tarpeellisen aineiston hankkimisen.

AMPUMAHIIHTO Itä-Suomen poliisilaitokselle on saapunut yksityishenkilön laatima tutkintapyyntö, joka koskee Kontiolahden ampumahiihdon MM-2015 kirjanpitoa ja tilinpäätöstä. Asiasta on kirjattu poliisille ilmoitus nimikkeellä esitutkintalain 3:3.2 tarkoittama selvitys.

Ratkaisuja esitutkinnan toimittamisesta tai sen toimittamatta jättämisestä ei ole mahdollista tehdä ainoastaan tutkintapyynnön perusteella. Esitutkintalain 3 luvun 3 §:n 1 momentin mukaan esitutkintaviranomaisen on suoritettava esitutkinta, kun sille tehdyn ilmoituksen perusteella tai muuten on syytä epäillä, että rikos on tehty.

Itä-Suomen poliisilaitos on käynnistänyt asian selvittämiseksi tarpeellisen aineiston hankkimisen. Hankittava aineisto koostuu päätöksentekoon ja kirjanpitoon liittyvistä asiakirjoista. Alustavan arvion mukaan aineisto on käytettävissä syyskuun 2017 loppupuolella.

Esitutkinnan toimittamiseen tai toimittamatta jättämiseen liittyviä ratkaisuja on mahdollista tehdä alustavan arvion mukaan aikaisintaan marraskuussa 2017. Asian selvittämisen ollessa kesken poliisi ei voi antaa yksityiskohtaisempia tietoja.

Kyseessä on jo pitkään kytenyt riita, josta Iltalehti uutisoi huhtikuussa. Kisajärjestäjät ja Ampumahiihtoliiton edustajat kiistelivät MM-kisojen tulonjaosta, hämmästystä on herättänyt kisojen pieni tuotto.

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto maksoi Iltalehden mukaan MM-kisoista Kontiolahden järjestäjille 500 000 euroa ja Ampumahiihtoliitolle 700 000 euroa, josta Kontiolahti sai vielä puolet eli 350 000 euroa. Kisajärjestäjien mukaan tapahtuma tuotti voittoa noin 25 000 euroa, vaikka järjestävä seura Kontiolahden Urheilijat teki samaan aikaan noin 250 000 euroa voittoa.

MM-kisojen johtajan mukaan odotettua pienempi tulos johtui ruplan kriisistä ja lipunmyynnin ongelmista. Kisajärjestäjien tilinpäätöksen mukaan myytyjä lippuja oli 45 500, Kontiolahden kunnan verkkosivuilla kisojen katsojamäärä oli 88 300 henkeä.

Kommentoi Facebookissa