Koriksen EM-kisaisännät valittu – Susijengi pelaa mahdollisesti Georgiassa

Susijengin seuraavana haasteena on selviytyä mukaan 2022 EM-kisoihin.

Susijengin seuraavana haasteena on selviytyä mukaan 2022 EM-kisoihin. (Kuva AOP)

Koripallon EM-kisat järjestetään 2021 Saksassa, Tshekissä, Italiassa ja Georgiassa.

KORIPALLO Euroopan Koripalloliitto FIBA Europe valitsi maanantaina järjestäjämaat miesten koripallon vuoden 2021 EM-turnaukselle. Kisat järjestetään Saksassa, Tshekissä, Georgiassa ja Italiassa.

Kisoja haki kaikkiaan seitsemän maata. Viro, Unkari ja Slovenia jäivät valintaprosessissa rannalle.

Vuoden 2021 kisojen pääjärjestäjä on Saksa. Alkulohkon Saksa järjestää Kölnissä. Pudotuspelit pelataan Berliinissä

Muut alkusarjalohkot järjestetään Tshekissä Prahassa, Italiassa Milanossa ja Georgiassa Tbilisissä. Jokaisessa alkusarjalohkossa pelaa kuusi joukkuetta.

Kisajärjestäjät Saksa, Tshekki, Italia ja Georgia saavat tietysti automaattiset kisapaikat. Loput 20 joukkuetta ratkotaan 2020 pelattavissa karsinnoissa.

Jokaisessa karsinalohkossa on neljä joukkuetta, joista kolme pääsee jatkoon. Suomen Susijengillä ei nykytasollaan pitäisi olla vaikeuksia selviytyä kisoihin, vaikka NBA-tähti Lauri Markkanen ei EM-karsinnoissa olekaan käytettävissä.

Koripallon 2021 EM-kisat pelataan 17.-29. elokuuta. Turnauksen ajankohta on aikaistunut parilla viikolla edellisistä EM-turnauksista. Turnaus viedään myös läpi tiiviimmällä ohjelmalla.

Aiemmin koripallon EM-kisat järjestettiin joka toinen vuosi, mutta jatkossa vain joka neljäs vuosi. Muutoksella turnauksesta halutaan tasokkaampi. NBA:n ja Euroliigan pelaajia on varmasti käytettävissä enemmän, kun turnaus pelataan harvemmin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Historiallinen ulkomainen NBA-mestaruus – ulkomaalaisilla voittanut Kanada juhlii

Kommentoi Facebookissa