Koripalloilun EM-kotikisat alkavat – Lauri Markkanen ensimmäisissä aikuisten arvokisoissaan

Lauri Markkanen oli viime kaudella Arizonan yliopiston kärkipelaajia 15,6 pisteen ja 7,2 levypallon keskiarvoilla.

Lauri Markkanen oli viime kaudella Arizonan yliopiston kärkipelaajia 15,6 pisteen ja 7,2 levypallon keskiarvoilla. (Kuva AOP)

Susijengin pelaajatusina EM-kotikisoissa on täynnä kokemusta ja potentiaalia.

KORIPALLO Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann valmennusjohtoineen on nimennyt kahdentoista pelaajan kokoonpanon, joka edustaa Suomea tänään alkavissa EM-kotikisoissa. Ryhmän runko koostuu kokeneista arvokisakävijöistä, mutta mukana on myös kaksi arvokisajoukkueen ensikertalaista.

Hartwall Areenalle illalla Ranskaa vastaan nelistävän Susijengin pelaajista kuusi on pukeutunut sinivalkopaitaan koko 2010-luvun arvokisaketjun aikana. Mikko Koivisto, Shawn Huff, Gerald Lee Jr., Sasu Salin, Tuukka Kotti ja Petteri Koponen ovat kukin edustaneet Suomea vuosien 2011, 2013 ja 2015 EM-kisoissa sekä Espanjan MM-kisoissa 2014.

Samaan konkarivitjaan lukeutuu kolmen vuoden tauon jälkeen paluun sinivalkopaitaan tehnyt Teemu Rannikko, jolla on ansioluettelossaan EM-kisat 2011 ja 2013 sekä MM-kisat 2014.

Matti Nuutinen sekä Erik Murphy saivat tulikasteensa arvokisatasolla Espanjan MM-kisoissa 2014. Kumpikin vuosimallin 1990 kasvatti edusti Susijengiä myös Montpellierin ja Lillen EM-kisoissa 2015. Yhdet arvokisat ovat alla myös toissa vuonna Suomen kansalaisuuden saaneella Jamar Wilsonilla, joka kuului Suomen kisajoukkueeseen Montpellierissä ja Lillessä.

– Suhteellisen kokeneella joukkueella on hyvä lähteä kisoihin. Pelaajapohjamme on vielä kohtuullisen kapea, ja siksi olemme iloisia suhteellisen hyvästä terveystilanteestamme, päävalmentaja Henrik Dettmann kommentoi pelaajatusinan valintaansa.

Ensimmäisiin aikuisten arvokisoihinsa juoksee kaksi nuorta suomalaispelaajaa: Chicago Bullsin kesällä varaaama HoNsU:n kasvatti Lauri Markkanen, 20, sekä Tapiolan Hongan kasvatti ja viime kaudet Helsinki Seagullsia Korisliigassa edustanut Carl Lindbom, 25.

– Joukkue rakennetaan aina kokonaisuutta ajatellen ja pyrkien varautumaan kaikkeen mahdolliseen, mitä vastaan tuleekaan.

Susijengi pelaa EM-kisojen alkulohko A:ssa Ranskaa, Sloveniaa, Puolaa, Kreikkaa ja Islantia vastaan. Kisoissa on neljä alkulohkoa: Helsinki, Cluj-Napoca (Romania), Tel Aviv (Israel) sekä Istanbul (Turkki). Kunkin alkulohkon neljä parasta joukkuetta etenee Istanbuliin neljännesvälierävaiheeseen.

  • Lähde Suomen Koripalloliitto

Susijengin alkulohkon ottelut

To 31.8. klo 20:00 Ranska – Suomi

La 2.9. klo 20:00 Suomi – Slovenia

Su 3.9. klo 20:00 Suomi – Puola

Ti 5.9. klo 20:00 Kreikka – Suomi

Ke 6.9. klo 20:45 Suomi – Islanti

Kommentoi Facebookissa