Kultarantaan perustettiin Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlametsikkö

Metsäkeskuksen aluejohtaja Jorma Vierula näyttää mallia istutustekniikasta.

Metsäkeskuksen aluejohtaja Jorma Vierula näyttää mallia istutustekniikasta. (Kuva Terho Marttila/ Tasavallan presidentin kanslia)

Juhlametsikköön istutettiin kansallispuutamme rauduskoivua ja sen erikoismuotoja.

LUONTO Naantalin Kultarantaan on perustettu Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlametsikkö. Juhlametsikköön istutettiin rauduskoivua ja sen erikoismuotoja.

Koivumetsikkö perustettiin tammimetsikön viereen, joka istutettiin Metsäkeskuksen toimesta vuonna 1992 juhlistamaan Suomen itsenäisyyden 75-vuotista taivalta. Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio olivat viime vuonna mukana tammimetsikön karsintatalkoissa.

Työ sujui ripeästi. Metsäkeskuksen ja muiden metsäalojen edustajat sekä Kultarannan henkilöstö istuttivat 500 tainta puolessatoista tunnissa. Harmaa ja sateinen ilma ei haitannut – päinvastoin todettiin, että sää oli istutukselle mitä parhain.

Rauduskoivun erikoismuodoista Kultarannassa on edustettuina taalainkoivu, pirkkalankoivu, jääkoivu, presidenttivisa ja Hartolan visakuningatar. Visakoivut jätettiin istutusalueen etureunaan ja muut lajikkeet alueen taustalle sekalaisesti, jotta työn jälki olisi luonnonmukaisen näköistä.

Rauduskoivu on valittu Suomen kansallispuuksi.

  • Lähde Tasavallan presidentin kanslia

Kommentoi Facebookissa