Korona moukaroi NBA:ta – Lauri Markkanen loisti surullisessa näytelmässä

Lauri Markkanen edustaa NBA:ssa Cleveland Cavaliersia. (Kuva NBA)

Lauri Markkasen Cleveland Cavaliers voitti Toronto Raptorsin 144-99. Tämä johtui siitäkin, että valtaosa Raptorsin varsinaisista pelaajista oli sivussa koronapandemian takia.

KORIPALLO Koronapandemia on pahentunut Pohjois-Amerikassa, mikä luonnollisesti vaikuttaa urheiluunkin. NBA-seuroilta Cleveland Cavaliersilta ja Toronto Raptorsilta oli molemmilta sivussa useita pelaajia joukkueiden tapaninpäivän kohtaamisessa.

Lauri Markkasen edustama Cleveland Cavaliers murjoi Toronto Raptorsin karuin lukemin 144-99. Markkanen oli yksi kolmesta Cavaliers-pelaajasta, joka heitti 20 pistettä tai enemmän.

Tauolla eroa joukkueiden välillä oli jo 18 pistettä. Kolmannella neljänneksellä ero kasvoikin sitten yli 40 pisteeseen.

Cavaliersin kolmas neljännes oli seuran historiassa ennätyksellinen. Joukkue tykitti peräti 46 pistettä.

– Pelaamme lujaa ja epäitsekästä koripalloa. Kun saimme tarvitsemamme energian, tulvaportit aukesivat, Markkanen kommentoi ottelun jälkeen Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Markkanen säkitti 20 pistettä. Hän keräsi 7 levypalloa, jakoi yhden syötön ja torjui vastustajan heiton kerran pelaamassaan 22 minuutissa.

Pelitilanneheitoissaan Markkanen onnistui lukemin 9/13. Hänellä oli kolme kolmen pisteen heittoa, joista yksi meni sisään.

Markkasen lisäksi 20 pistettä tai enemmän Cavaliersilta heittivät Kevin Love (22/9) ja Darius Garland (22/4/8 syöttöä). Raptorsilla oli käytössään vain neljä NBA-joukkueensa varsinaista pelaajaa. Loput pelaajat tulivat farmisarja G-liigasta ja monet Raptorsin käytössä olleista pelaajista tapasivatkin toisensa ottelun alla ensimmäistä kertaa.

Cavaliersin murskalukemia vähättelemättä tapaninpäivän ottelu oli surullista seurattavaa. Urheilullinen ratkaisu olisi ollut ottelun peruminen kokonaan, mutta mediasopimusten takia ottelut on tietysti pakko pelata.

Cavaliers on itäisen konferenssin viidennellä sijalla 20 voitolla ja 13 tappiolla. Markkasen joukkue on viime aikoina esiintynyt parketilla vahvasti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Yleisradio päätti näyttää verovaroilla NHL-pelejä – perustelut ontuvat

Kommentoi Facebookissa