Korona vaikuttaa edelleen matkustamiseen – matkojen perumiset ovat lisääntyneet reilusti

Matkakohtainen vakuutus korvaa perumisesta johtuneita kuluja, jos se on otettu kolme päivää ennen matkaa. (Kuvituskuva Fotolia)

Vuoden yleisin matkasairaus on korona, myös flunssaa on paljon liikkeellä.

MATKUSTAMINEN Koronarajoitukset ovat poistuneet ja suomalaiset ovat tänä vuonna matkustaneet jälleen ulkomaille. Muutos näkyy selkeästi matkavakuutustilastoissa sekä myynnin että vahinkojen kehityksen osalta.

Myös koronan vaikutukset näkyvät edelleen tilastoissa, sillä epäonninen sairastumisajankohta voi estää matkalle lähtemisen. Matkoja perutaan tällä hetkellä selvästi enemmän kuin ennen koronaa. Esimerkiksi Ifin matkavakuutuksesta korvaamat peruutukset kasvoivat peräti 40 prosenttia heinä-elokuussa verrattuna vuoteen 2019.

– Edelleen korona estää ihmisiä matkustamasta, jos he sairastuvat juuri ennen matkaa, Ifin matkavakuutusten tuotepäällikkö Jukka Heinämäki kommentoi.

Matkakohtainen vakuutus korvaa perumisesta johtuneita kuluja, jos se on otettu kolme päivää ennen matkaa.

– Jatkuvan matkavakuutuksen kanssa tätä huolta ei ole ja se korvaa myös kotimaan matkojen peruuntumisia, kertoo Heinämäki.

Korona on Ifin tilastoissa kuluvan vuoden yleisin matkasairaus. Myös flunssaa on paljon liikkeellä ja hoitoon hakeudutaan herkemmin kuin ennen koronaa.

– Nykyään koronaan suhtaudutaan kuin mihin tahansa muuhunkin virukseen ja kun hakeudutaan hoitoon, niin tarkastellaan oireita ja arvioidaan oireiden mukaan voiko matkustaa. Esimerkiksi oireeton korona tai altistuminen ei estä enää matkustamista, kommentoi Heinämäki.

Kuten koronaa ennenkin, esimerkiksi Kreikka oli tänä kesänä suomalaislomailijoiden suosiossa. Lähimatkailu naapurimaihin on kuitenkin selvästi lisääntynyt vuoteen 2019 verrattuna. Ifin tilastoista selviää, että Norjaan, Ruotsiin ja Viroon on matkattu tänä vuonna aiempia vuosia enemmän.

Lue myös: Millaisia sairauksia ja tapaturmia lapsille sattuu ulkomailla? – Vatsatauti kiusaa Espanjassa ja Thaimaassa

Kommentoi Facebookissa